Podziel się wrażeniami!
Mam dość dziwny problem. Mam w domu dwa laptopy. Za pomocą jednego z nich odtwarzam sobie filmy na TV. Ponieważ nieraz TV miał problem z połączeniem się z tym komputerem postanowiłem przenieść filmy na drugi komputer. Tutaj natrafiłem na dość dziwną sytuację. Z pierwszego komputera telewizor widział normalnie zawartość folderu Video i filmów które tam miałem. Natomiast TV nie widzi plików z tego drugiego komputera, a przecież są to dokładnie te same pliki. Dodam że filmy te są w formacie mp4 i mogę je uruchomić, ale muszę zmienić rozszerzenie plików na np. wmv - wtedy są widoczne. Nie rozumiem tylko czemu z prawidłowym rozszerzeniem mp4 telewizor widzi pliki z jednego kompa a z drugiego już nie.
Może mieć na to wpływ system operacyjny?
Witaj,
z jakiego połączenia korzystasz do projekcji filmów z komputera? Czy to jest DLNA (jeśli tak, to jaki serwer), czy inny sposób?
TV mam kablowo połączony z routerem, a komputery bezprzewodowo
KrisKW napisał(a):
Może mieć na to wpływ system operacyjny?
No właśnie i wygląda to tak, że na TV przy jednym komputerze mam ikonkę WMP i tutaj video działa dobrze, a przy drugim jest WMP11 i tutaj plików nie widzi.
A co w takim razie można z tym zrobić???
Sprawdzić wersję tego WMP co działa lepiej i taki zainstalować na tym drugim
Problem w tym że dobrze działa na WMP w Win7 i tu jest wersja 12..... a źle na Vista z WMP 11..... i to jest najbardziej aktualna wersja dla tego systemu.
Pozostaje zainstalować jakiś inny program, który pełni rolę serwera DLNA.
No gdybym się jeszcze na tym znał 
Na forum jest dużo porad dotyczących PS3 Media Server, MEZZO, Wild Media Server itd itp.