anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX501 a odtwarzanie MKV z USB

profile.country.pl_PL.title
3echo-----
Poszukiwacz

EX501 a odtwarzanie MKV z USB

Proszę mi napisać czym mogę przerobić pliki MKV do AVCHD(bo chyba takie odtwarza ten model)bez straty jakości?Czy plik ok.8GB odtworzy?

29 ODPOW. 29
Mylagos
Użytkownik

Mogę zaproponować Total Video Converter. Przy zachowaniu odpowiedniej wartości bitrate nie powinno być spadku jakości. Potrzebne może być podzielenie filmu, gdyż EX501 zdaje się rozpoznaje jedyne FAT32 ( tu nie jestem pewien :c18 Zimny liczę na Twoją wiedzę :) ), który ogranicza wielkość pliku do ~~4GB.

KrisKW
Początkujący

Ja używam właśnie ten program co powyżej i jest jak najbardziej OK.
Plików nie dzielę, bo odtwarzam z komputera i polecam tą metodę.

3echo-----
Poszukiwacz

Mam...............TsMuxer.Fajany i prosty programik no i przede wszystkim szybki.Jeśli chodzi o dzielenie plików,też to robi i dzieli jak zaplanujemy w zakładce split&cut.Plik mkv 4,5BG conwertuje na M2TS w niedłużej jak 1,5min.
Mylagos masz rację jeśli chodzi o wielkośc plików(do 4GB) tylko FAT32.

Mylagos
Użytkownik

Mylagos masz rację jeśli chodzi o wielkośc plików(do 4GB) tylko FAT32.

Moja niepewność, nie dotyczyła ograniczenia wielkości plików, a raczej czytanego systemu plików. Nowsze modele ( z 2 w numerze np EX720), czytają dodatkowo system exFat, który ograniczenia 4gb nie ma, ale nie jestem pewien czy EX501 czyta ten system.

stubbs.
Użytkownik

LISTA SYSTEMÓW FORMATOWANIA USB

Jak widać ten model przez USB obsługuje systemy plików FAT12, FAT16 i FAT32.
Czyli exFAT odpada.

Pozdrawiam Stubb
3echo-----
Poszukiwacz

Jeszcze jedno pytanie.Czy ten TV odczyta dysk zewnętrzny który obsługuje USB 3.0?Jeśli tak to jakiej max.wielkości?Mam zamiar kupić taki dysk,lecz nie wiem czy jest sens.

Mylagos
Użytkownik

Jako że standard USB jest wstecziee kompatybilny nie będzie problemu. Ograniczenie to 2TB, które jest wymuszone poprzez FAT32.

stubbs.
Użytkownik

3echo napisał(a):

Czy ten TV odczyta dysk zewnętrzny który obsługuje USB 3.0?
Jeśli tak to jakiej max.wielkości?

Jak wyżej, czyli USB 3.0 pasuje do 2.0 ale prędkość przesyłu będzie oczywiście według starszej konfiguracji - czyli 2.0

3echo napisał(a):

Mam zamiar kupić taki dysk,lecz nie wiem czy jest sens.

Sens jest zawsze, a od siebie dodam abyś szukał dysku z dodatkowym zasilaniem. Poprawi to stabilność pracy takiego dysku.

Pozdrawiam Stubb
3echo-----
Poszukiwacz

czyli 3,5 cala?