Podziel się wrażeniami!
Mam dość dziwny problem. Mam w domu dwa laptopy. Za pomocą jednego z nich odtwarzam sobie filmy na TV. Ponieważ nieraz TV miał problem z połączeniem się z tym komputerem postanowiłem przenieść filmy na drugi komputer. Tutaj natrafiłem na dość dziwną sytuację. Z pierwszego komputera telewizor widział normalnie zawartość folderu Video i filmów które tam miałem. Natomiast TV nie widzi plików z tego drugiego komputera, a przecież są to dokładnie te same pliki. Dodam że filmy te są w formacie mp4 i mogę je uruchomić, ale muszę zmienić rozszerzenie plików na np. wmv - wtedy są widoczne. Nie rozumiem tylko czemu z prawidłowym rozszerzeniem mp4 telewizor widzi pliki z jednego kompa a z drugiego już nie.
Może mieć na to wpływ system operacyjny?
Dzięki
Zainstalowałem PS3 Media Serwer i zacząłem szukać informacji jak go użyć. Niestety nie bardzo sobie z tym radzę.
uruchom ps3 media serwer i na drugiej zakładce na dole wskaż napędy które chcesz mieć widoczne na bravii. uruchom tv i ponownie uruchom ps3 media server. to wszystko.
w TV wybierz wideo i na liście będziesz miał ps3 media serwer.
Tak robię i pojawił się jeden problem. Po uruchomieniu jakiegoś pliku video zaczyna on działać, ale .... ekran jest ciemny i głosu też nie ma, ale widać w PS3 że dane do TV są wysyłane i w telewizorze plik można np. przewijać