Podziel się wrażeniami!
witam posiadam telewzior KDL46HX820 i moje pytanie brzmi czy mozecie napisac mi jakie ustawienia powinienem zrobic aby otrzymac jak najlepszy obraz w HD mam tuner i pare programow w HD ale tak jakos niejestem z tego efektu zadowolony moze troche przesadzam albo mam złe ustawienia w tv wiec prosze o pomoc i o rady
proponuje zakup kabel firmy monster pod 3d bardzo solidny kabel, po za tym musisz sprawdzic czy siedzisz w odpowiedniej odleglosci od tv.odleglosc musi odpowiednia do przekotnej ok przy 40 calach okolo 2,5-3 metrow.moze widzisz ziarnistosc obrazu bo zbyt blisko siedzisz od tv,pozatym jakosc obrazu zalezy tez od tunera i od pogody.w bardzo pogodny dzien obraz bedzie o wiele lepsza niz w pochmurny dzien.efekt ducha powinien byc zredukowany dzieki dobrej jakosci kablom pod 3d jak i dzieki ustawieniom w Twoim tv.ale moze on calkowicie nie zniknac bo jest to problem roznych firm telewizorow natomiast powinien on byc mocno zredukowany bo tv masz bardzo dobry trzeba sie nim troche pobawic.jedyny tv na ktorych ogladalem 3d ktory byl pozbawiony efektu ducha byl hx920.zacznij od kabla bo tak i tak przy tej jakosci telewizora musisz sobie sprawic porzadny kabel.pozdr
widze to przy normalnej widocznosci ogladania i jak jest ciemno widze to wydaje mi sie ze to jest podswietlone tymi ledami!!!
stubb sluchaj chcialem ustawic rozdzielczosc na te 720p i 1080p przy metodzie niestandardowej i po zatwierdzeniu tego wlanczam gre i niewidzi opcji 3d wogole dopiero jak wejde znowu w meni i wybiore metode automatyczny do ustawienia rodzielczosci to wybierze mi 720p 1080i i 1080p i efekt ten sam czyli albo widze podowojnie jakiegos goscia w oddali albo obraz nienachodzi na siebie
Skoro z automatu daje Ci 720p zostawił bym takie ustawienia. Choć z drugiej strony dziwna sprawa - czemu nie daje najwyższych ustawień? Oczywiście mówisz o dekoderze, który daje Ci takie ustawienia.
Kolega pieniazek moim zdaniem zaproponował bardzo dobry kabel do 3D. Na prawdę solidna konstrukcja (choć muszę przyznać, że znam go bardziej ze słyszenia, gdyż nie miałem możliwości dłuższej zabawy nim).
Podświetlanie LEDowe daje taki efekt o którym piszesz. Często właśnie w narożnikach (z większości przypadków jakie znam, są to dolne narożniki. Do dziś nie wiem dlaczego ).
Na resztę rzeczy odpowiedział pieniazek. TV masz bardzo dobry. Jeśli dodasz do niego:
-dobry materiał 3D,
-dobre okablowanie HDMI,
-dobre ustawienia obrazu w TV,
-dobre źródło sygnału telewizyjnego (moc oraz jakość sygnału),
to otrzymasz naprawdę świetny obraz. Seria HX reprezentuje wysoki poziom!
jak wybieram ustatwienia automatyczne to kazda rodzielczosc mi wybiera a jak robie niestandardowe i wybieram tylko 1080p to mi 3d w grze niewidzi
son24 napisał(a):
widze podowojnie jakiegos goscia w oddali albo obraz nienachodzi na siebie
tak widze
stubb wczoraj bylem u wujasa ma tam tez sony bravia w 3d ale 40 cali i jest idealnie z bliska tak gladkie ze masakra to samo gry gladkie z bliska i do tego jak wlaczylismy gre w 3d niebylo tych efektow ducha wiec juz sam niewiem co jest grane z ttym moim tv moze dlatego tak jest ze mam 46cali i to jest ten problem albo tv do dupy mam sam niewiem juz
A jesteś w stanie zrobić zdjęcie swojego TV podczas "efektu ducha" i wujka bez tego efektu.
Nie wiem jak aparat zachowa się podczas założenia mu okularów 3D. Jak dasz radę zrób po dwa zdjęcia (z okularami i bez).
Może coś z okularami? Spróbuj wziąć okulary do wujka. Mogło się zdarzyć, że akumulator wyczerpał się w Twoich okularach?
A z tym duchem próbowałeś na niższych ustawieniach TV? Np. na własnym (domyślnie jest dość ciemny). Efekt ducha znika jak ręką odjął.