anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HX8raz20

profile.country.pl_PL.title
son24-----
Początkujący

HX8raz20

witam posiadam telewzior KDL46HX820 i moje pytanie brzmi czy mozecie napisac mi jakie ustawienia powinienem zrobic aby otrzymac jak najlepszy obraz w HD mam tuner i pare programow w HD ale tak jakos niejestem z tego efektu zadowolony moze troche przesadzam albo mam złe ustawienia w tv wiec prosze o pomoc i o rady

32 ODPOW. 32
stubbs.
Użytkownik

Witam ..
opisz szerzej jaki masz tuner, od jakiego dostawcy masz sygnał itp.
Ważną rzeczą są ustawienia o których wspomniałeś, ale jeśli nie będziesz miał dobrego sygnału to nawet najlepsze ustawienia nie pozwolą Ci wycisnąć z tak dobrego TV wszystkich przyjemności ;).

Pozdrawiam Stubb
son24-----
Początkujący

mam w inei a tuner mam ten z hd bez nagrywarki jesli o to chodzi

son24-----
Początkujący

z daleka jak ogladam tv jest ok ale jak podejde blisko do telewizora to takie plamki oczywiscie mowie o kanalach w hd

Mylagos
Użytkownik

Najlepiej będzie jak pobawisz się w ustawieniach, takie jest moje zdanie. Dodatkowo pamiętaj, że sygnał z dekodera nie ma takiego dobrego poziomu bitrate jak filmy Blu-Ray, więc jakość nie jest taka genialna.

son24-----
Początkujący

w grach na ps3 tez z bliska niejest az tak gladkie moze to wszystko jeest wina kabla HDMI

matejank
Początkujący

Poszukaj, czy nie ma ustawień na tej stronie http://www.flatpanelshd.com/
Ja ustaliłem swojego hx720 wg danych z tego portalu- po kalibracji (http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1322209805) i mam wyśmienity obraz.

stubbs.
Użytkownik

son24 napisał(a):

w grach na ps3 tez z bliska niejest az tak gladkie moze to wszystko jeest wina kabla HDMI

Kabel HDMI powinieneś mieć w standardzie 1.4a to jest pewne. Jakość kabla też ma znaczenie. Oczywiście nie polecam kupowania przesadnie drogi ani również tych z najniższej półki cenowo-jakościowej. Jeśli masz potrzebę wymiany kabla, to zakup coś ze środka stawki.

Choć, moim zdaniem, ustawienia powinny w większości wyeliminować Twój problem.

Pozdrawiam Stubb
son24-----
Początkujący

cholera wie czy sygnal niejest za slaby bo ja mam 60 a rodzice 75% wiec moze sygnal mam slaby dzwonilem do inei i kazali mi rozlaczyc i spowrotem wlaczyc kabel antenowy od tunera

son24-----
Początkujący

stubb moze ty wiesz jakie powinny byc ustawienia albo na jakiej stronie je znajde do tego modelu telewizora bo na serio niewiem jak mam ustawic mecze sie mecze i niemam porządanego efektu moze jest to spowodowane na serio tym ze miernik sygnalu wynosi u mnie 59 i jest na pomaranczowym tle natomiast u rodzicow wynosi ponad 70 i jest na tle zielonym!!!wiec prosze o pomoc i o jakies rady