Podziel się wrażeniami!
witam posiadam telewzior KDL46HX820 i moje pytanie brzmi czy mozecie napisac mi jakie ustawienia powinienem zrobic aby otrzymac jak najlepszy obraz w HD mam tuner i pare programow w HD ale tak jakos niejestem z tego efektu zadowolony moze troche przesadzam albo mam złe ustawienia w tv wiec prosze o pomoc i o rady
Witam ..
opisz szerzej jaki masz tuner, od jakiego dostawcy masz sygnał itp.
Ważną rzeczą są ustawienia o których wspomniałeś, ale jeśli nie będziesz miał dobrego sygnału to nawet najlepsze ustawienia nie pozwolą Ci wycisnąć z tak dobrego TV wszystkich przyjemności .
mam w inei a tuner mam ten z hd bez nagrywarki jesli o to chodzi
z daleka jak ogladam tv jest ok ale jak podejde blisko do telewizora to takie plamki oczywiscie mowie o kanalach w hd
Najlepiej będzie jak pobawisz się w ustawieniach, takie jest moje zdanie. Dodatkowo pamiętaj, że sygnał z dekodera nie ma takiego dobrego poziomu bitrate jak filmy Blu-Ray, więc jakość nie jest taka genialna.
w grach na ps3 tez z bliska niejest az tak gladkie moze to wszystko jeest wina kabla HDMI
Poszukaj, czy nie ma ustawień na tej stronie http://www.flatpanelshd.com/
Ja ustaliłem swojego hx720 wg danych z tego portalu- po kalibracji (http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1322209805) i mam wyśmienity obraz.
son24 napisał(a):
w grach na ps3 tez z bliska niejest az tak gladkie moze to wszystko jeest wina kabla HDMI
cholera wie czy sygnal niejest za slaby bo ja mam 60 a rodzice 75% wiec moze sygnal mam slaby dzwonilem do inei i kazali mi rozlaczyc i spowrotem wlaczyc kabel antenowy od tunera
stubb moze ty wiesz jakie powinny byc ustawienia albo na jakiej stronie je znajde do tego modelu telewizora bo na serio niewiem jak mam ustawic mecze sie mecze i niemam porządanego efektu moze jest to spowodowane na serio tym ze miernik sygnalu wynosi u mnie 59 i jest na pomaranczowym tle natomiast u rodzicow wynosi ponad 70 i jest na tle zielonym!!!wiec prosze o pomoc i o jakies rady