Podziel się wrażeniami!
witam posiadam telewzior KDL46HX820 i moje pytanie brzmi czy mozecie napisac mi jakie ustawienia powinienem zrobic aby otrzymac jak najlepszy obraz w HD mam tuner i pare programow w HD ale tak jakos niejestem z tego efektu zadowolony moze troche przesadzam albo mam złe ustawienia w tv wiec prosze o pomoc i o rady
son24 napisał(a):
wie czy sygnal niejest za slaby bo ja mam 60 a rodzice 75% wiec moze sygnal mam slaby dzwonilem do inei i kazali mi rozlaczyc i spowrotem wlaczyc kabel antenowy od tunera
a co z grami zeby byl gladki obraz jaki kabel HDMI polecasz
chodzi mi oczywiscie o gry na ps3
son24 napisał(a):
a co z grami zeby byl gladki obraz jaki kabel HDMI polecasz
stubb kolego a powiedz mi jeszcze np jak gram w gre w 3D oczywiscie gre kompatybilna z 3D i jak zakladam okulary firmy SONY to powiem ci ze ten obraz nienachodzi az tak na siebie tzn wszystko jest wypukle i ok ale widac to tak jak by nienachodzily te kreski na siebie no niewiem jak ci to wyjasnic dokladnie moze wiesz o co chodzi w sumie obraz niejest az tak idealny i to tez wina kabla HDMI dzieki za odpowiedz
Może to być wina kabla jak najbardziej i sporo na to wskazuje.
Druga sprawa ma się z ustawieniami w konsoli.
720p i analogicznie dla 720i oraz 1080p oraz 1080i.
Ten przeplot linii może być powodowany końcówką "i" - resztę szczegółowych informacji znajdziesz w internecie (chyba nie ma sensu abym przepisywał dla Ciebie wszystkiego).
Reasumując - sprawdź kabel i zobacz czy w konsoli masz ustawione 720p lub 1080p (jeśli masz 1080i lepsze w Twoim wypadku będzie 720p).
stubb napisał(a):
Reasumując - sprawdź kabel i zobacz czy w konsoli masz ustawione 720p lub 1080p (jeśli masz 1080i lepsze w Twoim wypadku będzie 720p).
Don napisał(a):
To chyba nie takie proste.
son24 napisał(a):
jak gram w gre w 3D oczywiscie gre kompatybilna z 3D i jak zakladam okulary firmy SONY to powiem ci ze ten obraz nienachodzi az tak na siebie tzn wszystko jest wypukle i ok ale widac to tak jak by nienachodzily te kreski na siebie no niewiem jak ci to wyjasnic dokladnie moze wiesz o co chodzi
stubb czy mozesz mi podac jakies namiary na siebie tzn gg jesli niechcesz podawac na forum to podam ci swoj 1793482 odezwi sie do mnie jak moge prosic bo na forum i czekanie na odpowiedz to nie rozmowe lepiej sie dogadamy na gg dzieki aha i jeszcze jedno w moim modelu kdl46hx820 widze na dole po obu stronach w narozniku biale plamki wyglada to tak jakby cos podswietlane od spodu bylo jakby jakies diody podswietlaly czy to normalne czy to jakis defekt i bede musial reklamowac dzieki za odp stubb jeszcze raz do ciebie prosba odezwi sie
son24 napisał(a):
biale plamki wyglada to tak jakby cos podswietlane od spodu bylo jakby jakies diody podswietlaly czy to normalne czy to jakis defekt i bede musial reklamowac