anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55NX810 jak odtworzyć zdjęcia 3D?

Rudi------
Początkujący

55NX810 jak odtworzyć zdjęcia 3D?

Mój telewizor nie obsługuje formatu .mpo (3D foto) z USB. Zdziwiło mnie to, bo to przecież chyba najpopularniejszy format 3D. Czy ja czegoś nie umiem ustawić, czy "ten typ tak ma"? :-(

13 ODPOW. 13
Rudi------
Początkujący

Don napisał(a):

Rudi - Czyżby Samsung Ci płacił za podpuchy na innych forach? Oni tam mają taki dział klakierów, który ma dbać o lepszą opinię w internecie i zachwalać produkty Samsunga udając klientów.

Nie mów mi proszę o podpuchach, bo to raczej ja się czuję podpuszczony. Rzeczywiście moja wina, że nie upewniłem się przed kupnem tv o tym .mpo. Po prostu z tego powodu, że nie miałem wtedy jeszcze aparatu 3D. Jednak sprzedawca w Saturnie zapewniał mnie, że "telewizor tej klasy nie będzie miał problemu z żadnym formatem 3D foto". No i co?
Kupiłem potem aparat z najpopularniejszym na świecie formatem .mpo. I kiedy spróbowałem to odtworzyć, to okazało się że nie tylko tego, ale ten TV nie obsługuje ŻADNEGO formatu 3D! Takie to 3D u Sony, takie bardziej dwuwymiarowe :-(
Nie, dziękuję, więcej z Sony eksperymentować nie będę.
A Samsunga mam jako monitor do mojego PC-ta. I oczywiście najmniejszych problemów: czyta z pendriva ten format. Oceniając jakość obrazu - całkiem subiektywnie - chyba nawet wygląda ładniej... Jak ktoś zainteresowany, to jest do sprzedania używany przez kilka misięcy 55NX820, oczywiście na gwarancji i dużo taniej niż kosztował.

spolDon1fhkbr
Początkujący

Rudi napisał(a):

Jednak sprzedawca w Saturnie zapewniał mnie, że "telewizor tej klasy nie będzie miał problemu z żadnym formatem 3D foto". No i co?

Jak no i co? Jak nie minęło 2 lata to idź do tego sprzedawcy i oddaj telewizor jako niezgodny z umową lub zażądaj wymiany na jakiś nowszy model który będzie zgodny z umową!

Rudi------
Początkujący

Don napisał(a):

Rudi napisał(a):

Jednak sprzedawca w Saturnie zapewniał mnie, że "telewizor tej klasy nie będzie miał problemu z żadnym formatem 3D foto". No i co?

Jak no i co? Jak nie minęło 2 lata to idź do tego sprzedawcy i oddaj telewizor jako niezgodny z umową lub zażądaj wymiany na jakiś nowszy model który będzie zgodny z umową!

Tak jak piszesz to byłoby uczciwie gdyby tak postąpili, ale co ja im powiem - "słowo honoru że tak było"? Przecież sprzedawca nie dał mi tego co mówił na piśmie... Ale dobrze mi podpowiedziałeś - sprawdzę to, chociaż obawiam się że szanse są raczej małe.
.
.
.
Już sprawdziłem - zgodnie z oczekiwaniami Saturn nie chce nawet słyszeć o żadnej wymianie telewizora. Mogli to zrobić tylko w ciągu 14 dni od zakupu. Potem już klient sam sobie jest winien że naiwnie uwierzył w słowa sprzedawcy nie sprawdzając tego przed zakupem w instrukcji :-(

spolDon1fhkbr
Początkujący

Rudi napisał(a):

Już sprawdziłem - zgodnie z oczekiwaniami Saturn nie chce nawet słyszeć o żadnej wymianie telewizora. Mogli to zrobić tylko w ciągu 14 dni od zakupu. Potem już klient sam sobie jest winien że naiwnie uwierzył w słowa sprzedawcy nie sprawdzając tego przed zakupem w instrukcji :-(

Zapytaj rzecznika praw konsumenta. Chyba, że kupiłeś telewizor na fakturę wtedy nie jesteś konsumentem i nie dotyczy cie to prawo.

A jeśli chodzi o umowę to ustna też test umową. W tej sytuacji jest twoje słowo przeciwko słowu sprzedawcy.