anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55NX810 jak odtworzyć zdjęcia 3D?

Rudi------
Początkujący

55NX810 jak odtworzyć zdjęcia 3D?

Mój telewizor nie obsługuje formatu .mpo (3D foto) z USB. Zdziwiło mnie to, bo to przecież chyba najpopularniejszy format 3D. Czy ja czegoś nie umiem ustawić, czy "ten typ tak ma"? :-(

13 ODPOW. 13
spolDon1fhkbr
Początkujący

Te modele z tego co pamiętam nie miały takiej możliwość. Ewentualnie może zostanie to wprowadzone prze nowy soft. Możesz oglądać zdjęcia 3D przez kabel miniHDMI-HDMI prosto z aparatu.

Rudi------
Początkujący

To dosyć kiepska wiadomość - okazuje się że ten drogi model sprzed zaledwie jednego roku to faktycznie jest 2D jeśli chodzi o foto? Samsunki radzą sobie z .mpo bez żadnego problemu...
A zmiana softu o której piszesz - czy gdzieś o tym czytałeś że mają takie plany? I jak to jest w innych modelach Sony 3D? Żaden z nich nie czyta .mpo?

spolDon1fhkbr
Początkujący

Te z końcówką 20 czytają te pliki.

Rudi------
Początkujący

A nie ma sposobu żeby w jakiś sposób zaimplementować software od któregoś z tych modeli?

spolDon1fhkbr
Początkujący

Nie sądzę.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Rudi napisał(a):

A nie ma sposobu żeby w jakiś sposób zaimplementować software od któregoś z tych modeli?

Kategorycznie nie ma takiej możliwości (pomijając jakiś magików)! a już na pewno nie w domowym zaciszu. Serwis nie zrobi Tobie takiej usługi więc podsumowując - nie można dać softu z innego TV.

Pozdrawiam Stubb
Rudi------
Początkujący

Dziękuję wszystkim za wymianę informacji. Wniosek z niej krótki: jak chcesz oglądać 3D foto na swoim telewizorze, to po prostu kup Samsunga. Już swój telewizor wystawiłem na aukcji.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Don napisał(a):

Możesz oglądać zdjęcia 3D przez kabel miniHDMI-HDMI prosto z aparatu.

Z powodzeniem możesz używać Sony jak widać. Ale skoro już podjąłeś decyzję nie będę Cie przekonywał, że NX to dobra seria z porządnym obrazem.

Pozdrawiam Stubb
spolDon1fhkbr
Początkujący

Rudi napisał(a):

to po prostu kup Samsunga

To od zawsze tak było:
- Chcesz wodotryski, cuda na kiju i odpustowy obraz - kup Samsunga.
- Chcesz mieć dobry obraz - kup Sony.

Każdy ma swobodę wyboru. Nie od dzisiaj wiadomo, że Samsung jeśli chodzi o liczbę obsługiwanych mediów zazwyczaj był z przodu. Tylko trochę nie rozumiem wyboru, skoro sprzedajesz to czemu chcesz zakupić samsunga skoro aktualne modele Sony obsługują ten plik? To prawie jak kupić mercedesa klasy A i potem mówić, że nie jeździ jak S-ka i dlatego kupić BMW M3/M5.....

Rudi - Czyżby Samsung Ci płacił za podpuchy na innych forach? Oni tam mają taki dział klakierów, który ma dbać o lepszą opinię w internecie i zachwalać produkty Samsunga udając klientów.