Podziel się wrażeniami!
W dniu 05.04.2012r /2 dni temu/ Zakupiłem telewizor j.w. Uważając Sony za zmaną mi od wielu lat firme bez zastrzeżen / posiadam 2 aparaty, laptop, kamerę tej marki/ przekonany byłem, że moje postępowanie jest racjonalne i uzasadnione. Ze zdziwieniem stwierdziłem pon rozpakowaniu telewizora, że nie jest on wyposażony w okulary 3 D. Wróciłem do sprzedawcy z zapytaniem - potwierdził, że okulary należy dokupić osobno, - ALE NIE MA ICH W SPRZEDAŻY. Moje poszukiwania w dniu 05.04 br we wszystkich firmach nie przyniosły rezultatu. Rozmowy telefoniczne z salonami Sony w W-wie / tel 22-6538305, i 22 3561099/ - nie przyniosły rezultatu bowiem posiadaję jedynie typ TDG-BR 200B, a poszukiwane przeze mnie BR250B nie są dostępne. w salonach sony w Rzeszowie
/ tel 17-, 8601166 oraz 17- 8630406/ stwierdzono jednoznacznie, że w Rzeszowie wogóle nie ma okularów 3D do sony i klienci poszukują takowe od pewnego czasu bezskutecznie..
Przeprowadziłem rozmowy telefoniczne z Działem Obsługi Klienta sony w W-ie w dniu 05.04 z nijaką Pania Karoliną Machowicz która w ogóle nie kojarzyła jaki jest problem , / Ignorancja całkowita klienta !!!!!/ , oraz w godzinach porannych z Panią Katarzyna Czajka - która zobowiązała się do wyjaśnienia sprawy, co tez uczyniła w godzinach popołudniowych przekazują mi ponownaą informację, że w magazynach w Polsce nie ma tych okularów, a dostawa będzie W CZERWCU!!!!!!!!!.
Tak niepoważnego podejścia Sony do klientów nie wyobrażałem sobie ogóle w życiu!!!!!!!. Zawiedziony jestem całkowicie. Postanowiłem więc nie cieszyć się z wnuczką z którę w święta mieliśmy oglądać bajki w 3 D i podjąć następujące działania:
1 .Powiadomić firmę / świadomie z małej litery, bowiem dla mnie nie jest już to szanowana firma/ Sony o zaistniałym fakcie,
2 .Zwrócić telewizor do sklepu żądając zwrotu pieniędzy -/ nie małych przecież/
3.Przekazać sprawę do Prokuratury Rejonowej wobec sprzedawcy z powiadomieniem o prawdopodobnym popełnienie przestępstwa przez Sony i sprzedawcę o wprowadzaniu w błąd konsumenta / tym zajmą się moi prawnicy/
4. Powiadomić Rzecznika Praw Konsumenta o faktach sprzedaży TV bez możliwości zakupienia wyposażenia dodatkowego które gwarantuje producent w materiałech reklamowych i eksploatacyjnych - czyli o nieuczciwości.
5. Poinformować znajomych i Przyjaciół o fałszywej reklamie stosowanej Przez Sony w przypadku TV.
6. Na forach internetowych przestrzec jak największą ilość osób przed zakupami telewizorów 3D firmy Sony.
7. O w/w przypadku poinformować wszystkie dostepne mi kontakty w mediach.
Nie mniej jednak oczekuję wyjaśnień z Państwa strony.
Telewizot typ j.w. nr *428464521-* zakupiony na rachunek nr f-ra VAT 1276/12/D w sklepie nr 21 w Dębicy ul Rzeszowska 131 B - Media Ekspert
e-mail : galant@poczta.wprost.pl
Sytuacja jest naprawdę niezbyt miła i pozostaje mi jedynie współczuć, ale powinniśmy wyjaśnić pewną kwestie. Według mojej wiedzy tylko do modelu HX920 dostarczane są okulary w zestawie - do pozostałych trzeba samodzielnie dokupić, więc jedyną osobą, która wprowadziła Cię w błąd, nie informując o tym, jest sprzedawca .
Co do braku okularów hmmm widocznie Sony nie doceniło Polaków i dało za mało okularów na nasz rynek.
Mam propozycję. Zajrzyj na Allegro. Znalazłem tam kilka ofert z okularami BR250B
jurekg11 napisał(a):
3.Przekazać sprawę do Prokuratury Rejonowej wobec sprzedawcy z powiadomieniem o prawdopodobnym popełnienie przestępstwa przez Sony i sprzedawcę o wprowadzaniu w błąd konsumenta / tym zajmą się moi prawnicy/
jurekg11 napisał(a):
4. Powiadomić Rzecznika Praw Konsumenta o faktach sprzedaży TV bez możliwości zakupienia wyposażenia dodatkowego które gwarantuje producent w materiałech reklamowych i eksploatacyjnych - czyli o nieuczciwości.
jurekg11 napisał(a):
5. Poinformować znajomych i Przyjaciół o fałszywej reklamie stosowanej Przez Sony w przypadku TV.
6. Na forach internetowych przestrzec jak największą ilość osób przed zakupami telewizorów 3D firmy Sony.
7. O w/w przypadku poinformować wszystkie dostepne mi kontakty w mediach.
jurekg11 napisał(a):
Nie mniej jednak oczekuję wyjaśnień z Państwa strony.
Telewizot typ j.w. nr *428464521-* zakupiony na rachunek nr f-ra VAT 1276/12/D w sklepie nr 21 w Dębicy ul Rzeszowska 131 B - Media Ekspert
e-mail : galant@poczta.wprost.pl" target="_blank
Dziekuję wszystkim za odpowiedzi i porady. Dla mnie syacja jest jednoznaczna : gdybym klientowi wybudował garaż i po zapłacie dał mu klucz tylko od małych drzwi wejściowych, a nie dał do wjazdowych , to czułby się na pewno tak jak ja przez te święta gdy mam ochotę na 3 D ale nie mogę tego obejrzeć. Pozdrawiam wszystkich - Jurek.
A co do moich postanowień, to jestem zawsze stanowczy i czynić będę to co postanowiłem.