Podziel się wrażeniami!
Wie ktoś może, gdzie szukać ustawień, by lightroom nie usuwał EXIF przy eksportowaniu zdjęć z RAW do JPG.
To z lenistwa, bo nie chciałem jak wrzucam na forum foty, 2 razy ich obrabiać, bo to rozmiar nie ten, a to za dużo plik zajmuje .
Wale się w piersi, bo :smileyredface: pierwsze foty, z Pszczyny wrzucałem bez jakiejkolwiek obróbki i jestem z nich totalnie nie zadowolony.
PS. dzisiaj w zagrodzie żubrów było piękne słońce i mały jelonek szwendał się przy karmieniu .
Sam miałem kiedyś podobną sytuacje dlatego wiedziałam co i jak
rezasurmar napisał(a):
To z lenistwa, bo nie chciałem jak wrzucam na forum foty, 2 razy ich obrabiać, bo to rozmiar nie ten, a to za dużo plik zajmuje
rezasurmar napisał(a):
Wale się w piersi, bo :smileyredface: pierwsze foty, z Pszczyny wrzucałem bez jakiejkolwiek obróbki i jestem z nich totalnie nie zadowolony.
Lata wywoływałem zdjęcia metodami klasycznymi, czyli ciemnia z łazienki, powiększalnik, chemia, a płukanie w wannie .
Dopiero nie dawno zacząłem się przekonywać do obróbki elektronicznej . Przez co masę zdjęć zalega na dyskach nie "wywoływana".
Swoją drogą dziwny ten lajtrum Miałem rację, że mi sie nie podobał
W PSie nie ma takich numerów
Mnie się podoba , potrzebowałem jakiegoś "prostego" programu do sortowania zdjęć i zarządzania zasobami, oraz do prostej i tej bardziej zaawansowanej edycji. Wcześniej przez to, że nie miałem takiego softu nie chciało mi się edytować i katalogować zdjęć z palca.