Podziel się wrażeniami!
Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy w tym właśnie modelu istnieje możliwość opóźnienia spustu migawki tak do 30 sekund. Jest mi to bardzo potrzebne. Proszę o pomoc.
auto wyzwalacz 10 lub 2 sec.
Nie chodzi mi o samowyzwalacz, tylko o to, by na ekranie jak najdłużej było napisane "rejestracja". Dokładniej chodzi mi o to, aby wykonać taki oto efekt: http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-swietlne-graffiti
ustaw aparat w tryb manualny "M" i daj jakiś długi czas naświetlania (zmieniasz wybierakiem) np. 2s
Pamiętaj,że aparat musi być na statywie lub na czymś stabilnym (nie w dłoni) - żeby uniknąć poruszenia.
Daję "M" i mam do wyboru opcje: Rozm Obrazu, Tryb NAGR, Tryb koloru, ISO (ustawiłem na 100 zgodnie z filmem), Tryb pomiaru, Fokus, Balans bieli, Moc błysku, Reduk czerwonych oczu, Kontrast, Wyrazistość, SteadyShot i SETUP. Mogę wiedzieć gdzie to jest? Naprawdę nie mam pojęcia
Emzet24 napisał(a):
Daję "M" i mam do wyboru opcje: Rozm Obrazu, Tryb NAGR, Tryb koloru, ISO (ustawiłem na 100 zgodnie z filmem), Tryb pomiaru, Fokus, Balans bieli, Moc błysku, Reduk czerwonych oczu, Kontrast, Wyrazistość, SteadyShot i SETUP. Mogę wiedzieć gdzie to jest? Naprawdę nie mam pojęcia
Problem rozwiązany
Zgodnie z obrazkiem udało mi się nastawić 30 sekund. Wszystko działa tak jak powinno
@kris, potrafisz pomóc człowiekowi, widać, że znasz się na tym, co robisz. Bardzo dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia
Emzet24 napisał(a):
Problem rozwiązany
Zgodnie z obrazkiem udało mi się nastawić 30 sekund. Wszystko działa tak jak powinno
@kris, potrafisz pomóc człowiekowi, widać, że znasz się na tym, co robisz. Bardzo dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia