Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem podczas wczorajszego odlądania TV telewizor nagle stracił obraz ( czarny ekran ) natomiast fonia jest słyszalna. Wszystkie inne funkcje działają tzn. jak przełączam kanały, lub podgłasniam wszystko działa lecz tego nie widzę. Jak podeszłem do telewizora to słychać od tyłu w prawym dolnym rogu takie "tikanie". Proszę o pomoc co może być przyczyną tej usterki
Spróbuj odłączyć wszelakie kable od TV i sam TV od prądu na kilka minut. Następnie spróbuj go podłączyć.
Jeśli widzisz menu, spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne, to powinno pomóc.
Jeżeli obydwa sposoby zawiodły - polecam kontakt z pomocą techniczną.
Zrobiłbym tak samo jak Stubb. Jeśli nie pomaga wyłączenie z prądu i na ekranie nie ma nic, to zapewne jedyną możliwością jest zgłosić na serwis. Naprawę możesz zarejestrować pod poniższym linkiem:
http://www.sony.pl/support/pl/repair
Przyczynę usterki ciężko ustalić na odległość, najdokładniej zrobi to serwis...
Dzisiaj wlaśnie był serwisant pooglądał, rozebrał telewizor i stwierdzil że to poważniejsza sprawa - podejrzewa płytkę pośrodku telewizora odpowiedzialną za przekazywanie obrazu, zabral telewizor do serwisu w celu wymiany tej płytki zobaczymy co dalej ? dam wam znać jak dostanę go z powrotem mam nadzieję ze już sprawny
Właśnie dostałem z serwisu tv - jak sie okazało to nie problem płytki - serwisant powiedział ze jakieś boczne drivery - robiły spięcie na listwach i padła z czasem cała matryca. Wymienili cały panel LCD i TV śmiga jak nowy .
Koniec tematu