anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX501 a odtwarzanie MKV z USB

profile.country.pl_PL.title
3echo-----
Poszukiwacz

EX501 a odtwarzanie MKV z USB

Proszę mi napisać czym mogę przerobić pliki MKV do AVCHD(bo chyba takie odtwarza ten model)bez straty jakości?Czy plik ok.8GB odtworzy?

29 ODPOW. 29
stubbs.
Użytkownik

3echo napisał(a):

Ogólnie nie jest źle,bo i tak przebijają jakością innych

Zdecydowanie zgodzę się z Tobą, że nie zawsze w sprzęcie Sonego można znaleźć tyle rozwiązań, którymi dysponują inne marki ale z drugiej strony Jakość przez duże "J" jest kluczowa moim zdaniem w Sony.

Pozdrawiam Stubb
3echo-----
Poszukiwacz

Weszła nowa aktualizacja do m.in EX501:PKG4.114EUL-0108
Korzyści i udoskonalenia:
This Software improves the performance of the TV with CA Modules
Czy może mi ktoś napisać o co chodzi w tej aktualizacji?

Mylagos
Użytkownik

Jeśli dobrze tłumaczę, to dotyczy ona usprawnienia wykorzystania modułów CAM. Jednak co dokładnie zmienia, trudno mi powiedzieć.

3echo-----
Poszukiwacz

A co to są te moduły CAM?

Mylagos
Użytkownik

Dzięki modułom CAM i kartą CI można pozbyć się na przykład dekodera od telewizji satelitarnej, albo na przykład tunera DVB-T ( istnieją moduły konwertujące MPEG-4 do MPEG-2 aby starsze telewizory mogły odebrać naziemną cyfrową).
Co bym nie napisał, najlepszym wyjściem będzie jeśli odeślę Cię do wikipedii, gdy jest tam ładny opis tego. http://pl.wikipedia.org/wiki/Modu%C5%82_CAM

3echo-----
Poszukiwacz

Dzięki Mylagos
Powiem tak......choć te aktualizacje dużo nowego nie wnoszą,to i tak jestem pod wrażeniem,że
Sony robi je tak często.Posiadam TV rok i już miałem 3 aktualizacje.Znajomy ma TV Philipsa już 2 lata i ani słychu ani widu aktualki.

stubbs.
Użytkownik

Właśnie dlatego ludzie przekonują się do Sony dopiero po zakupie np TV. Nie chcę negować działania innych marek ale dziwią mnie głosy ludzi mówiących, że Sony w dzisiejszych czasach to tylko logo za które płaci się najwięcej spośród wszystkich producentów.
Ceny de facto są wyższe jak u konkurencji ale wg mnie obraz też jest odczuwalnie lepszy (pomijam testy w laboratoriach i różnice liczone w tysięcznych po przecinku, których zwykły śmiertelnik nie zauważy). Jednak moim zdaniem w cenie TV dostajemy coś więcej jak tylko kolorowe pudełko z błyszczącym TV w środku. Przede wszystkim liczy się dla mnie pewność tego, że mam możliwość szybkiej naprawy sprzętu - to tylko elektronika która może się popsuć - oraz to jak dba się o klienta po wpłaceniu pieniędzy.
Nie sztuką jest skasować kogoś na parę złotych ale to jak później się odnosimy do takiego kogoś - choćby miał to być najdrobniejszy gest.

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

stubb napisał(a):

Właśnie dlatego ludzie przekonują się do Sony dopiero po zakupie np TV. Nie chcę negować działania innych marek ale dziwią mnie głosy ludzi mówiących, że Sony w dzisiejszych czasach to tylko logo za które płaci się najwięcej spośród wszystkich producentów.
Ceny de facto są wyższe jak u konkurencji ale wg mnie obraz też jest odczuwalnie lepszy (pomijam testy w laboratoriach i różnice liczone w tysięcznych po przecinku, których zwykły śmiertelnik nie zauważy). Jednak moim zdaniem w cenie TV dostajemy coś więcej jak tylko kolorowe pudełko z błyszczącym TV w środku. Przede wszystkim liczy się dla mnie pewność tego, że mam możliwość szybkiej naprawy sprzętu - to tylko elektronika która może się popsuć - oraz to jak dba się o klienta po wpłaceniu pieniędzy.
Nie sztuką jest skasować kogoś na parę złotych ale to jak później się odnosimy do takiego kogoś - choćby miał to być najdrobniejszy gest.

Stereotypy robią niestety swoje. Ważne jest, że telewizory Sony w testach wypadają naprawdę bardzo dobrze, a ceny są już bardziej porównywalne, co szczególnie można zobaczyć przy okazji tegorocznej serii.

3echo-----
Poszukiwacz

Telewizory robią naprawdę "mega".Kupując LCD brałem pod uwagę tylko dwa modele,które zachwyciły mnie swoim obrazem.Liderem do 2500zł był Samsung C650,którego sam poleciłem bratu.Ja niestety nie załapałem się już na niego,ale alternatywą był Sony EX501.Naprawdę nie żałuję.Telewizory porównywalne w kwestii obrazu,chociaż jak dla mnie Sony ma lepsze odwzorowanie naturalnych kolorów.Chyba przyzwyczajenie z CRT.Ważne,aby nie przekłamywał co większość Samsungów ma skłonności do tego.Jeśli chodzi o multimedia,to Sony jest w tyle.Mimo,że Sony zaspało,to widzę,że szybko odrabia straty.Jeśli dojdzie do tego legendarna jakość to mam nadzieję,że wyjdzie z kryzysu czego im życzę.Jeśli chodzi o serwis...........mam nadzieję,że nie będę musiał korzystać.Jak do tej pory większość sprzętu u mnie to Sony i jak na razie wszystko chodzi......no oprócz kina domowego,które sam popsułem :D .

stubbs.
Użytkownik

Masz bardzo dobry model TV, który obrósł swego czasu legendą. EX50x z podświetleniem CCFL spisywał i jak dla mnie spisuje się nadal lepiej niż nie jeden obecny LED. To podświetlenie miało też swoje wady jak dzisiejsze LEDy, ale za to te kolory, ruch, brak sztuczności obrazu, zero cloudingu i bandingu nawet w modelach 55". W tym modelu masz Bravia Engine 3:

BRAVIA ENGINE to wysoko wydajny procesor obrazu zastosowany w najnowszych telewizorach LCD Sony. Opracowany przez Sony specjalny proces korygowania obrazu i usuwania zakłóceń gwarantuje uzyskanie żywego, kontrastowego obrazu. Poprawia obraz o słabym kontraście, nadając mu świeży, realistyczny wygląd. Dzięki kontroli reprodukcji kolorów w każdej klatce uzyskuje się bogate i wierne barwy.

Szkoda mi trochę tego podświetlania poprzez "jarzeniówki", ale wiadomo - technologia rozwija się cały czas i zastanawia mnie jedno. Co będzie pod LEDach (OLED, CristalLED ... co będzie dalej), oraz co wymyślą po 3D :) ?

Pozdrawiam Stubb