Podziel się wrażeniami!
Wasze opinie są dla nas bardzo ważne, dlatego zapoznaliśmy się wnikliwie z komentarzami odnośnie wyglądu forum i chcemy poinformować o zmianach, które planujemy wprowadzić.
W nadchodzących miesiącach będziemy starali się wprowadzić kilka ulepszeń i aktualizacji, by uprzyjemnić Wam korzystanie z forum. Ponieważ na razie jest to jedynie makieta, wszystkie obrazy zamieszczone poniżej są w języku angielskim.
Na początek – krótkie przypomnienie, co zmieniliśmy w minionym miesiącu:
1) Wprowadziliśmy funkcję „Zarządzaj swoimi zdjęciami”, dzięki której możecie sami usuwać swoje obrazy. Opcję tę znajdziecie na swoich stronach profilowych.
2) Dzięki zmianie wyglądu „OSTATNICH WIADOMOŚCI”, zamieszczone tam informacje, są bardziej czytelne.
3) Zmieniliśmy czcionkę, której używamy na naszej stronie. Obecnie korzystamy ze wzoru zaprojektowanego specjalnie dla Sony. W ciągu kilku następnych miesięcy czcionka ta pojawi się na wszystkich stronach Sony na całym świecie.
Zmiany, które zauważycie w grudniu, dotyczyć będą głównie sekcji bloga:
1) Strona główna bloga będzie bardziej uporządkowana, by uwaga czytelnika skupiała się na samych wpisach.
2) Każdy wpis na blogu będzie miał bardziej usystematyzowaną strukturę. Nowy blog to: tytuły zapisane dużą czcionką, widoczne linki RSS, napisy oraz większy i bardziej przejrzysty format obrazów i filmików.
W przyszłym roku planujemy jeszcze więcej zmian. W ciągu kilku najbliższych miesięcy, podamy Wam szczegóły, jednak już teraz informujemy, że zmiany dotyczyć będą całej strony:
1) Nawigacji pomiędzy poszczególnymi sekcjami forum.
2) Nowości na stronie głównej.
3) Szczegółów postów.
Pracujemy także nad poprawieniem funkcjonalności innych elementów forum: łatwiejszymi sposobami udostępniania, boczną nawigacją pomiędzy poszczególnymi kategoriami produktów, stronami poświęconymi konkursom, stronami profilowymi… Jak widzicie – chcemy odświeżyć wszystko! Nie chcemy teraz zanudzić Was najdrobniejszymi szczegółami planowanych zmian. Czytajcie na bieżąco bloga, by dowiedzieć się więcej o przebiegu aktualizacji.
Co myślicie o proponowanych zmianach? Dajcie nam znać w komentarzach. W końcu forum to przede wszystkim Wy, dlatego chcemy, żebyście uczestniczyli we wszystkim, co tu się dzieje.
Zmiany są potrzebne, ale nie widzę na liście zmian jednej z istotniejszych dla mnie: szerokość forum. Szerokość forum ma istotny wpływ na korzystanie z forum, zwłaszcza w galerii.
edit:
Pilnie przydałyby się również notyfikacje/powiadomienia. Teraz nie wiadomo, czy ktoś skomentował moje zdjęcie/post, czy była jakaś aktywność.
Zrobiłem sobie "krótką" przerwę w odwiedzinach oraz wpisach i widzę, że ze starej wersji forum w nowej nie działają hiperłącza tam umieszczane, zarówno do zamieszczanych/uploadowanych przez mnie zdjęć jak i linków do stron zewnętrznych dotyczących zawsze danego wątku/tematu na jaki się rozpisywałem. Jest to do "naprawy" drodzy Admini?