Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem posiadaczem sony vaio vgn-fz11z. Własnie kupiłem mój 1 film na blue-ray spiderman 3 i.... napęd nie widzi tej płyty. Załamka. Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o radę.
Hej,
mam vaio vgn-fz21m i mam dokładnie to samo. Dziś dostałem płytke i lipa, nic sie nie dzieje.
Arturo
Hej,
mam vaio vgn-fz21m i mam dokładnie to samo. Dziś dostałem płytke i lipa, nic sie nie dzieje.
Arturo
Niestety, opcja eksploruj nic nie daje, komunikat że nie ma płyty tylko się pojawia.. W zarzadzaniu komputerem w opcji magazyn też jej nie widać. Raz nawet wyskoczył mi komunikat po włożeniu płyty czy ją sformatować, tak jakby była pusta... 😞
Witam,
Do odtwarzania plyt Bluray przeznaczony jest program WinDVD BD.
Mozna go znalezc w menu start.
Jezeli chodzi o Spiderman 3, ten knkretny film wydany zostal w formacie Bluray-J (wersja z menu napisanym w jezyku Java ).
Aby uruchomic go nalezy sciagnac i zainstalowac aktualizacje do Intervideo WinDVD BD, mozna ja znlazezc pod ponizszym linkiem.
http://support.vaio.sony.co.uk/downloads/updates/updates.asp?site=voe_en_GB_cons&c=0&s=VGN-FZ&m=2805
Pozdrawiam
Witam. Problem rozwiązany. Uszkodzony był napęd blue-ray. Po naprawie wszystko działa. Chciałbym przy okazji pochwalić serwis sony. Naprawa trwała niecały tydzień włącznie z odebraniem i dostarczeniem laptopa( a naprawa wykonywana w niemczech). Brawo.