anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kupuję lustrzankę! Ale jaką?

tomcizz
Początkujący

Kupuję lustrzankę! Ale jaką?

I tu mój/nasz mały koszmar się zaczyna. Teraz na rynku jest tyle lustrzanek, że zwykły śmiertelnik nie da sobie rady wybrać samemu a bez przewodnika to ani rusz. Każda z firm opowiada, pokazuje swoje produkty z jak najlepszej strony mówiąc do tego "Nasze lustrzanki sa najlepsze, wybierając z naszej firmy jedną z nich, nie będzie Pan żałował, a inne firmy to..." i tak dalej...
Jedni na drugich mówią że mają kiepską reputacje, sprzedaż, produkty. Więc nie dziwne jest to że wiele ludzi jest opętanych i zagubionych i w ostateczności kupują to, a następnego dnia żałują.
Moje zaptanie: (wiem że znajduje się na forum Sony'ego!)
Z jakiej firmy wybrć lustrzankę, żeby później nie siąść i płakać, że dokonało się złego wyboru
Canon, Nikon czy Sony-o którym większośc ludzi nie jest przekonana
W jaką firmę mogę zainwestować?
Nie jestem profesjonalnym fotografem, fotografią zajmuję się w wolnym czasie, chce mieć coś dobrego, nawet bardzo dobrego do 3500 złotych.

9 ODPOW. 9
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

tomcizz napisał(a):

(wiem że znajduje się na forum Sony'ego!)

no to jakich odpowiedzi się spodziewasz ? :c7

profile.country.pl_PL.title
SkywalkerPL
Początkujący

Z jakiej firmy wybrć lustrzankę, żeby później nie siąść i płakać, że dokonało się złego wyboru
W jaką firmę mogę zainwestować?

Hehe, 2 tyg temu w Saturnie miałem dłuższą rozmowę z jednym 'klientem' i panami z obsługi na identyczny temat. Morał był taki: Jest to w 100% obojętne. I tak każdy aparat robi dobre zdjęcia a każdy system zapewnia wszystko czego tak naprawdę potrzeba. Czasem znajdują się rzadkie akcesoria których nie można dostać w innych systemach (typu "w Sony jest szkło STF ale nie ma Tilt&Shift") ale początkujący jeszcze przez lata nie będzie miał potrzeby z nich korzystać.

:slight_smile:
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

są jeszcze Olympus i Pentax.
poza tym Sony nigdy nie powie złego słowa o konkurencji, a będzie przedstawiać swoje atuty.

jareklubicz.
Poszukiwacz

Odpowiedź jest bardzo prosta wybierz tą która spełni Twoje oczekiwania ;)

Starosta.
Początkujący

jareklubicz napisał(a):

Odpowiedź jest bardzo prosta wybierz tą która spełni Twoje oczekiwania ;)

Tak jest najlepiej :smileythumbsup:
Przejdź się to sklepu typu Fotojoker i tam sobie wybierzesz z kilku systemów puszkę, która Ci pasuje ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Proponuje abyś popatrzył po forach i poczekał aż wyrobisz sobie jakieś zdanie. Warto się wcześniej zorientować. Niestety rzadko kto w sklepie ( i o matko! aby nie w hipermark"i"ecie ), wie coś na temat tego co sprzedaje.

Jeżeli masz znajomych z lustrzankami to popytaj.
Portale Fotopolis, Obiektywni itp. (testy)
Ja doradzam Ci Sony. :) - dobra jakość za dobrą cenę.

Tak, czy siak, jak załapiesz "bakcyla" - to "skarbonka murowana" :)

Sikor-----
Początkujący

witam,
skoro poziom jakosciowy lustrzanek (body) różnych producentów jest podobny to naprawdę ciężko się na coś zdecydować ale weż pod rozwagę ceny akcesoriów.
Wiem z własnego doświadczenia ze zarażając się fotowirusem, będziesz chciał i to w niedługim czasie powiększać ilość fantów w torbie.
Porównaj zatem ceny obiektywów, ich możliwości, gripy, lampy, dodatkowe baterie itd.
Ja tego za Ciebie nie zrobie ale możesz takie porównanie łatwo samemu przeprowadzić a prawdopodobnie pomoże Ci podjąc słuszną decycje - wszak zakup samego body (bądź zestawu z kitem) to dopiero słodki początek aczkowiek wazny bo decydujesz nim o wyborze systemu.
Powodzenia

pablo_duch
Początkujący

ja w sumie kierowałem sie cena-dokonca nie wiedziałem czy spodoba mi sie focenie lustrzanka wiec cena miala tu spore znaczenie no i trafiła sie mega promocja - co zaowocowalo a200 i mi bardzo odpowiada.tak jak koledzy musisz dobrac pod twoje oczekiwania no i dostepnosc akcesorii jak i dlamnie wazna cena akcesorii.zauwaz ze Sony z wielkim impetem weszło na rnek z lustrzankami i chwala im za to.Miłego wybierania i moze jak wybierzesz zaczniesz tu siedziec na tym forum.pozdro

hovany
Poszukiwacz

Ja wybrałem Sony bo rodzina i znajomi mają kompatybilny sprzęt. A potem wyłapuję okazje.

BZ