Podziel się wrażeniami!
witam.sluchajcie mam takie pytanie.moja kolezanka ma aparat canon 40d i stalo sie nieszczescie ,niechcacy sformatowala sobie karte pamieci,czy mozna jeszcze w jakis sposob odzyskac zdjecia z karty,moze jakim specjalmnym programem?tak jak jest np w komputerach?
kurcze jeszce nie wiem bo nie mam kontaktu z ta moja nieszczesa kolezanka.ale z tego co ostatnio mi pisala to nie mogla otworzyc jednego z linkow zapropowanego przez was,jedem program nic nie wyszukal,no i zaczela szukac jakiegos programu sama no i miala sie wybrac do zakladu fotograficznego.jak tylko bede wiedziala co i jak dam znac.
dla zainteresowanych.zdjec jeszce nie odzyskala ale wciaz walczy.kupila program ktory nioc nie znalazl wiec skontaktowala sie z producentem kart i tam pan pomaga jej zainstalowac ich program ale niestety musi sobie jeszcze dokupic czytnik kart bo przez kabel usb tego nie da sie zalatwic.CDN.
Miałem kiedyś sytuację, że moja karta w aparacie została sformatowana.
Większość (nie wszystkie) zdjęcia udało się odzyskać przy użyciu bardzo prostego programu Digital Image Recovery.
Jedyne co, to rozszerzenie *.ARW zamienił na TIF, ale to nie był problem żeby zmienić.
dzieki powiem.tylko ze problem jest w tym ze ona pstrykala dalej zdjecia
Jeśli w miejscu utraconych zdjęć zostały zapisane nowe dane to pozamiatane. Digital Image Recovery mimo, że jest dobry to nie da rady....
wlasnie dostalam wiadomosc od kolezanki.walczy i czesc zdjec juz odzyskala,oczywiscie czesc zdjec ulegla zniszczeniu ale wazne ze nie wszystkie.takze wielkie hura!!!!!!! i podziekowania za pomoc