anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor KD-49XD8077 i amplituner STR-DG520

profile.country.PL.title
dzinks
Nowicjusz

telewizor KD-49XD8077 i amplituner STR-DG520

Witam 

Próbuje podłączyć ze sobą swój telewizor  KD-49XD8077 do amplituner STR-DG520 czy jest możliwość podłączenia tych dwóch urządzeń przez kabel HDMI bez użycia innych kabli. Próbowałem na kilka sposobów ale nie chce przesyłać dźwięku audio. Czy ma ktoś może rozwiązanie tego problemu ???

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj @dzinks

W tej sprawie warto skontaktować się z naszym działem wsparcia, można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj: 
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Tak, należy podpiąć kabel do złącza HDMI ARC w telewizorze i HDMI IN w amplitunerze a następnie w ustawieniach TV, zmienić z dzwięku głośników wbudowanych na zewnętrzny system audio.

profile.country.PL.title
dzinks
Nowicjusz

witam 

zrobiłem dokładnie to co napisałeś ale niestety dźwięk nie jest przesyłany do amplituner. Czy mogę prosić  o dokładniejszy opis albo schemat podłączenia. Może to wina kabla HDMI ?. Jedyna opcja narazie to użycie kabla optycznego. Bardzo zależy mi na podłączeniu tylko przez HDMI czy jest jakis link do filmiku jak to zrobić i czy ja jakoś mogę pomoc aby rozwiązać ten problem ? 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Ogólnie rzecz biorąc STR-DG520 nie posiada HDMI z ARC.

Nie wiem czy opcja podłączenia HDMI ARC w TV do HDMI IN w amplitunerze rozwiąże problem. Niemniej jednak w tym przypadku musisz przełączyć TV na źródło DVD lub BD w zależności do które HDMI wykorzystałeś przy połączeniu. Oczywiście musisz też w ustawieniach TV, zmienić z dźwięk z głośników wbudowanych na zewnętrzny system audio o czym wspomniał @Ekspert_Sony.

Pozdrawiam