Podziel się wrażeniami!
Od niedawna mam model HT-CT180 podłączyłem go kablem optycznym dostarczonym z urządzeniem. Zauważyłem że często przy filmach fabularnych jest delikatne opóźnienie dźwieku względem obrazu. Jest to opóźnienie półsekundowe dosłownie minimalne ale rzuca się w oczy patrząc na usta aktorów. Problemu nie ma na programach informacyjnych czy nawet niektórych serialach itp. Nawet w instrukcji obsługi jest napisane o możliwym minimalnym opóźnieniu przy filmach zatem Sony świadomie wypuściło produkt z taką poniekąd - wadą. Czy mogę jednak temu jakoś zaradzić? Czy podłączenie przez bluetooth może rozwiązać problem?
Witam,
Czy problem został już rozwiązany?
Pozdrawiam
Instrukcja przewiduje takie sytuacje. Istotny może być również w tej kwestii model TV, jaki jest jego system operacyjny oraz z czego odtwarzane są filmy.
Na początek proponuje dostosować ustawienia obrazu, np. film, albo gry.
Podłączenie przez bluetooth nie zawsze jest możliwe.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Nie bardzo rozumiem dlaczego instrukcja oraz wiadomo że także Sony dopuszcza taką możliwośc? Czy zatem produkt nie mija się z celem? Soundbara używamy głownie aby polepszyć dźwięk przy filmach a to właśnie przy nich problem pojawia się najczęściej. Oglądanie filmów w takiej postaci jest męczące i produkt jakim jest soundbar nie nalezycie spełnia swoją rolę.
Na początek proponuje dostosować ustawienia obrazu, np. film, albo gry.
Nie wiem co ma do rzeczy ustawienie obrazu do dźwięku ale w wolnej chwili spróbuję.
Istotny może być również w tej kwestii model TV, jaki jest jego system operacyjny oraz z czego odtwarzane są filmy.
Model telewizora to KDL-32WD750, n ie wiem jaki ma system operacyjny, filmy odtwarzane są z dekodera nc+ Mediabox+.
Czy podłączenie soundbara bezpośrednio pod dekoder telewizji satelitarnej może rozwiązać problem? Ominięta zostanie wtedy dodatkowa droga przejścia sygnału która może generowac problem. Wówczas pozbawiony będę dźwięku z aplikacji TV który odtwarzany będzie z głośników TV ale jak ma to rozwiązac problem to przystanę na to. Chyba że się mylę.
Niestety fabrycznie w niektórych modelach występują takie usterki dlatego uzwgledniono informacje o tym dla wiedzy użytkowników w instrukcji produktu.
Jeżeli chodzi o dalsze kwestie techniczne radzimy już skontaktować się z Autoryzowanym Centrum Serwisowym Sony. Pomoc techniczna osoby fizycznej przy urządzeniu będzie niezastąpiona.
Lista serwisów: https://www.sony.pl/dealerlocator/search
A możecie dać mi namiary na Autoryzowany Punkt Serwisowy w Trójmieście? Z podanego linku wyświetlają mi się tylko sklepy Sony a nie wierzę że w takiej aglomeracji jak Trójmiasto nie ma Autoryzowanego Serwisu. Dziękuję.
W Centrum Sony w Gdyni (centrum Rivera) jest również punkt serwisowy.
Podaję dane kontaktowe - tel.: (58) 351 24 16 ul. Kazimierza Górskiego 2, 81-304, Gdynia, Polska.
Pozdrawiam
OK, nie sądziłem że w galerii handlowej może być także serwis. Dzięki i pozdrawiam.
Pod podanym linkiem https://www.sony.pl/dealerlocator/search nalezy zaznaczyć wyszukiwanie centrów serwisowych. Na mapie pojawiają się również Sklepy Sony Centre ponieważ w tych konkretnych między innymi również znajduje się nasza pomoc serwisowa.