Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do zakupu kina domowego BDV-E870
Czy będę mógł podłączyć bez problemow tv i PS3
TV KDL 46D3500
Playstation 3 CECHJ03
Czy do aktualizacji oprogramowania konieczne jest połączenie z internetem przez kartę USB
Sony lub czy można użyć innej karty usb?
Czy można zaktualizować system z płyty lub flash drivera?
ghotan napisał(a):
jakich formatów napisów używasz?
napisy zadziałały przez usb ale na razie tylko srt bez polskich napisów
testuje dalej
laptop hp dv7 1040 ew
napisy TMPplayer działają microdvd nie działają
Creative Labs X-Fi Surround 5.1 /USB/ taka karta podłączona do laptopa może być rozwiązaniem prawda?
podłączam ją do kina przez optyczny i wtedy kino musi widzieć 6 kanałów dzwięku
znacie jakiś tańszy zamiennik?
i jeszcze jedno napisy przez DLNA działają?
mkv nawet przez ps3 media 3 serwer na tym kinie pokazuje "brak odtwarzalnego pliku"
Na początek taka prośba. Jeśli nikt nie odpowiedział Ci na post, a coś chcesz dopisać, to rób to nie przez "Odpowiedz", a przez opcję "Zmień". Tworzy się chaos...
ghotan napisał(a):
Creative Labs X-Fi Surround 5.1 /USB/ taka karta podłączona do laptopa może być rozwiązaniem prawda?
ghotan napisał(a):
i jeszcze jedno napisy przez DLNA działają?
laptop z tv za pomoca hdmi
kino z tv za pomoca hdmi i optycznego kabla
tv 32lg7000
laptop hp dv7 1040ew
dodam jeszcze ze samo podłączenie w ten sposób i zmiana trybu odtwarzacza na TV powoduje już wyświetlenie trybu dziweki LPCM
puszczam film dvd z laptopa dźwięk jest fajny zapewne dolby digital tylko jak to sprawdzić na kinie?
ghotan napisał(a):
puszczam film dvd z laptopa dźwięk jest fajny zapewne dolby digital tylko jak to sprawdzić na kinie?
ghotan napisał(a):
laptop z tv za pomoca hdmi
kino z tv za pomoca hdmi i optycznego kabla
ghotan napisał(a):
tv 32lg7000
dodam jeszcze ze samo podłączenie w ten sposób i zmiana trybu odtwarzacza na TV powoduje już wyświetlenie trybu dziweki LPCM
na wyświetlaczu jest tylko LPCM jak puszczam film dvd z laptopa, więc to pewnie wina TV, mam w nim dźwięk w trybie SRS TruSurround XT a to jest tryb na 2kanałowe stereo, nie wiem po co dali w nim wyjście optyczne w takim razie, to mnie zmyliło
Nvidia HDMI Output - praca w toku, dźwięk oczywiście jest ale nie 5.1, teraz jak puściłem film dvd bezpośrednio z BR to różnica jest na prawdę wyczuwalna (dźwięk otacza) dlatego tak kombinuję żeby z mkv wyciągnąć prawdziwe 5.1
czekam w takim razie na patcha, też spróbuje coś poszukać
Twój laptop posiada wyjście cyfrowe SPDIF. Możesz kupić kabel i podłączyć bezpośrednio komputer z kinem. Jeśli telewizor wysyła tylko dźwięk stereo, to jego możesz połączyć z kinem kablem 2x chinch.
Czy masz może z satelity, czy z kablówki jakiś kanał HD (np. HBO HD)? One większość programów nadają z dźwiękiem Dolby Digital, jeśli kino będzie odbierało - tzn że telewizor wysyła taki typ i kombinujemy dalej z komputerem...