Podziel się wrażeniami!
Witam !
Dzis zakupiłem kino domowe i nie wiem jak mam je połączyćz TV, przez kabel HDMI jak się połączę to widać tylko obraz i muszę połączyć dodatkowo kabel 2 "czincze" zeby był głos... co mam zrobić ?
Witam,
Trochę opisz bardziej problem.
Gdzie nie masz dźwięku? W głośnikach kina gdy oglądasz TV czy głośnikach TV gdy oglądasz kino?
Jak aktualnie masz to podłączone jaki TV? Do którego gniazda w TV podłączyłeś przewód HDMI?
Pozdrawiam
witam, czy z tego kina da się puścić dzwięk bezprzewodowo z Tv sony KDL-47W805A?
i czy po podłączeniu przez hdmi da się słuchac dzwieku z tv przez kimo?
Pytam ponieważ bluetootch w TV nie widzi kina a po podłączeniu przez hdmi dzwięk z tv idzie przez głośniki z TV a przez to kino nie mimo iż wybierany jest z funkcji kina TV.
Do KDL-47W805A po bluetooth można tylko podłączyć mysz bezprzewodową. Link poniżej:
http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/PL/c_gset_bluetooth.html
Czyli odpada podłączenie bezprzewodowe.
Jeśli chodzi o HDMI to musisz podłączyć kabel (w wersi 1.4a,1.4b lub 2.0 choć niektóre 1.3 też pewnie zadziałają)
do gniazda HDMI IN 1 (ARC) - zgodnie z linkiem poniżej:
http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/PL/c_t_europe_hg_md_lk_bottom.html
Ustawić wyjście dźwięku na "System audio" w TV - zgodnie z linkiem poniżej:
http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/PL/c_extsnd_sp.html
W kinie w menu [Nastawienia systemu]:
[Sterowanie przez HDMI] - [Włącz]
[Audio Return Channel] - [Auto]
Patrz strona 53 w instrukcji od kina.
I wybrać funkcjękina na TV.
Pozdrawiam
Witam,
W tym tygodniu kupilam system Sony i probuje go podlaczyc do projektora (ktory jest podlaczony do laptopa) przed HDMI, ale nie dziala. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co musze zrobic w ustawieniach. W chwili obecnej korzystam z dwoch kabli HDMI:
1. podlaczenie laptopa do projektora
2. podlaczenie projektora z systemem Sony
Probuje od kilku godzin i nic mi tu nie wychodzi. Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
Z gory bardzo dziekuje.
Mariola
Witam,
Napisz jaki masz projektor - model. Będę wiedział jakie masz w nim wejścia, dzięki czemu łatwiej będzie określić jak najlepiej to połączyć.
Pozdrawiam
Witam,
Ze względu, że kino domowe ma niestety tylko 1 wejście HDMI, za dużo możliwości nie ma.
Projektor z HDMI1 do kina domowego do HDMI (ARC).
Laptop z HDMI do projektora do HDMI2.
W specyfikacji projektora nie jest napisane czy HDMI1 obsługuje ARC.
Jeśli nie, niestety jeśli będziesz chciała uszłyszej dźwięk z laptopa w kinie domowym to koniecznym jest poprowadzenie dodatkowego kabla 2xChinch<->MiniJack. Podłączasz go w kinie do gniazda AUDIO IN w projekotrze do gniazda AUDIO OUT. Wtedy aby usłyszeć dźwięk w kinie musisz wybrać na pilocie kina za pomocą klawisza Function źródło AUDIO.
Pozdrawiam
dzisiaj kupilem kino domowe i mam problem jak podlaczyc aby dzialalo w miare poprawnie w 5,1 .problem w tym ze TV sony ma tylko 1 wejscie HDMI HML,kino domowe tez 1 wyjście HDMI ARC i do tego dochodzi dekoder kablówki z 1 wyjściem HDMI i zaczyna sie problem bo nie wiem czy da sie cos z tym zrobić,czy nie brakuje wejśc HDMI na moim sprzecie ,telewizor podłączylem kablem optycznym z Kinem Domowym....co jeszcze musze zrobic ,podłaczyć czy przepiąć...pomocy