Podziel się wrażeniami!
Czy jest możliwość podłaczenia soundbara prze aplikację SoungPal w innych tel niż Sony np. w Huawei p8 i Samsung S4?
Witamy
Aplikacja SongPal napisana została na Androida, tak więc bez problemów powinna działać także na innych smartfonach. Jak do tej pory aplikacje związane z naszym sprzętem na telefonach innych firm działały bez zarzutu.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
chodziło mi o to bardziej czy aplikacja będzie widziała soundbara ht-ct180 bo niestety nie widzi tego urządzenia. Aplikacja sama działa i mogę się połączyć z innymi urządzeniami SONY.
Witam,
Testowałem połączenie pomiędzy Samsung Galaxy Tab 3 a HT-CT780. Sprzęt bez problemu się sparował po Bluetooth i działa bez zarzutu.
Pozdrawiam
ja próbowałem na 2 urządzeniach juś Samsung Galaxy S4 i Huawei P8 i na żadnym nie mogę się połączyć przez SoungPala, ale jeśli chodzi o wszystko inne to mogę połączyć się bezpośrednio przez bluetooth z głośnikiem 😞 mam też aplituner z którym połączyłem się bez problemu. Z tego co czytałem na stronie SONY nie ma nic napisanego o korzystaniu z SoungPal. Zależy mi bardzo żeby się połączyć z tym głośnikiem bo chyba jest więcej opcji niż w pilocie zwykłym.
Witam,
Próbowałeś w SongPal dodać HT-CT180 przez Bluetooth?
Pozdrawiam
no pewno że próbowałem, najpierw rozłączyłem z ustawień i później łączyłem się za pomocą aplikacji przez BT lub NFC.
To dziwne, powinno działać. Jeśli w telefonie masz NFC to powinno samo się sparować po przyłożeniu. Jak możesz przywróć soundbar do ustwień fabrycznych i spróbuj jeszcze raz.
Pozdrawiam
a jak go przywrócić do ustawień fabrycznych?
Zajrzałem do instrukcji i wynika, że obsługa HT-CT180 nie współpracuje z SongPal. Dopiero HT-CT380 ma tą funkcję. Niesety nic nie poradzę.
Opis resetu urządzenia znajduje się na stronie 42 instrukcji:
http://pdf.crse.com/manuals/4559026412.pdf
Pozdrawiam