Podziel się wrażeniami!
Cześć,
Mam problem z projektorem VPL-EW295. Od pewnego czasu podczas wyświetlania obrazu cały czas na ekranie wyświetla się napis SONY VPL-EW295, który cały czas zasłania fragment wyświetlanego obrazu.
Czyszczenie filtrów nie pomogło.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem jak poniżej na zdjęciu? Problem występuje niezależnie od wersji systemu.
Będę wdzięczny za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć!
Ktoś prawdopodobnie włączył wyświetlanie modelu projektora w Menu. To nie ma nic wspólnego z filtrami.
Sprawdź może w menu Function ustawienia CC Display, czy StartUp Image - wszystko powinno być off.
Sprawdź też menu Information - tam jest możliwe włączenie informacji o modelu projektora.
W Menu Operation jest opcja do wyłączenia wyświetlania statusów.
Generalnie trudno mi pomóc jak nie mam projektora przed sobą. Bazuję tylko na instrukcji angielskiej.
Cześć!
Ktoś prawdopodobnie włączył wyświetlanie modelu projektora w Menu. To nie ma nic wspólnego z filtrami.
Sprawdź może w menu Function ustawienia CC Display, czy StartUp Image - wszystko powinno być off.
Sprawdź też menu Information - tam jest możliwe włączenie informacji o modelu projektora.
W Menu Operation jest opcja do wyłączenia wyświetlania statusów.
Generalnie trudno mi pomóc jak nie mam projektora przed sobą. Bazuję tylko na instrukcji angielskiej.