Podziel się wrażeniami!
Witam Mam taki problem. Otóż chcę kupić odtwarzacz HDD, bo blu-ray póki co za drogi i wydaje mi się, że HDD jest bardziej funkcjonalny. Ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi oto, czy jak będę miał taki odtwarzacz to czy po podłączeniu kina domowego, dajmy 5.1 do tego odtwarzacza będę miał ten przetrzenny efekt. Zastanawiam się nad Sony SMP-N100 tylko nie wiem, jak to wtedy będzie z tym kinem, albo taki odtwarzacz http://allegro.pl/asus-o-play-mini-hd10 ... 54786.html" target="_blank
Edytowano 05.03.2011
Sprecyzowałem tytuł wątku.
Zimny.
A można wiedzieć jakim funduszem dysponujesz?
No właśnie nie za dużym. Tak około 400 zł.
Witaj, SMP-N100 ma spore możliwości. Zaczynając od kompatybilności z dyskami sformatowanymi NTFS, czyta też m.in. AVCHD, DivXHD, MKV, posiada Bravia Internet Video i dekodery dźwięku m.in. Dolby Digital i DTS-HD Master Audio, możliwość reprodukcji dźwięku przestrzennego w systemie NEO6. Tylko ważna sprawa. Urządzenie które odtwarza dźwięk (podłączony amplituner, telewizor itp.) musi posiadać odpowiednie dekodery - czyli również DTS itd. W sumie to logiczne, ale napisałem... A jakie masz kino, lub jakie chcesz kupić?
Myslałem o tym, aby kupić amplituner np. YAMAHA RX-V367 i do tego komplet głośników, albo już gotowe kino domowe, z Sony'ego nie chcę bo blu-raye nie czytają MKV, i dysków NTFS ;/ dlatego zatrzymałem oko na kinie od Philipsa, HTS5590
Można i w ten sposób. Dla mnie kompatybilność z dyskami NTFS nie jest priorytetem, bo można wykorzystać do tego inne urządzenie. Ale oczywiście - dodatkowe koszty.
edytowano 14.02.2011.
Odtwarzacze Blu ray Sony czytają pliki .mkv. Przed chwilą sprawdziłem na S470.
Wydaje mi się, że jeśli zestaw będzie miał minimum 5 głośników, subwoofer i będzie prawidłowo rozmieszczony wokół widza tzn. trzy głośniki z przodu i dwa po bokach, głośnik niskotonowy w dowolnym miejscu to na pewno podczas oglądania filmów będziesz miał złudzenie, że dźwięk cię otacza.
Jeszcze zależy jak jest nagrany dźwięk. Do testowania kina polecam obejrzeć "Kompania braci". Rewelacyjny serial, świetny dźwięk.
Witam,
a czy możecie podpowiedzieć, co więcej otrzymuję kupując SMP-N100, niż ma np. BDP-S380?
Przede wszystkim SMP-N100 obsługuje wiele formatów, co niewątpliwie jest jego dużym atutem. Dodatkowo jest zgodny ze standardem DLNA, dzięki czemu może się natychmiast łączyć ze wszystkimi podobnymi urządzeniami w domowej sieci.