Podziel się wrażeniami!
Witam. Jak w tytule. Dodam tylko że po restarcie bluraya (wyciągnięcie i ponowne włożenie wtyczki zasilania) dźwięk 5.1 się pojawia ale po wyłączeniu i ponownym załączeniu pilotem znów jest tylko dźwięk 2.0 (i znów pomaga tylko restart. Amplituner Pioneer vsx933, połączenie kablem HDMI.
Cześć!
Zgłosiłem Twój problem do Supportu Sony.
Oto odpowiedź w Twojej sprawie:
Problem z pewnością jest natury softwarowej, ponieważ reset pomaga (chwilowo). Zalecam weryfikację, czy na urządzeniu zainstalowane jest najnowsze oprogramowanie:
Następnie, jeśli problem nie ustąpi to proszę wykonać ustawienia fabryczne odtwarzacza. Ostatnim krokiem, który mogę zalecić jest weryfikacja serwisowa:
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Mam nadzieję, że nie bedzie konieczna wizyta w serwisie. Będę wdzięczny jeśli podzielisz się z nami jak potoczyła się sprawa.
Pozdrowienia
Oprogramowanie jest aktualne a do ustawień fabrycznych na razie nie chcę przywracać bo być może jest to kwestia przestawienia ustawień odtwarzacza (choć próbowałem już różnych kombinacji).
Witam,
czy problem zażegnany? Napisz co było ewentualnym powodem, bo ja podobne problemy przerabiam z różnych źródeł dźwięku na kinie domowym.
@Richiger-66. napisał(a):Witam,
czy problem zażegnany? Napisz co było ewentualnym powodem, bo ja podobne problemy przerabiam z różnych źródeł dźwięku na kinie domowym.
W przypadku bluraya nic nie wykombinowałem. Wkurzyłem się i kupiłem Xbox One S. Przynajmniej mam teraz dźwięk Dolby Atmos