Podziel się wrażeniami!
Witam, jak w temacie "Nowa aplikacja Youtube" przestała odtwarzać jakiekolwiek strumienie.
Tak, logo ma białe tło.
Tak, mam najnowszą wersję oprogramowania M13.R.0510
Tak, aplikacja działała jeszcze w 2016 roku. (już po wyłączeniu wsparcia dla starych aplikacji Youtube.
Tak, przeprowadzałem reset "to default" - nie pomogło.
Tak, ustawiałem na statycznie adres IP i DNSy na "googlowe" - nie pomogło.
Tak, aplikacja wyszukuje materiały, również nowe - dodane ostatnio.
Tak, połączenie z siecią oczywiście jest, przeglądarka internetowa działa. (o ile nie zabraknie jej pamięci dla danej strony)
Tak, inne serwisy strumieniujące np. TVN Player działają.
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, rady co się mogło stać i jak to naprawić ?
Tylko nie piszcie że mam kupić nowy odtwarzacz Blu ray 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Poniżej oficjalna notka Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-hn/prd-tvhc/YouTube-App-Closure
Pozdrawiam
Znalazłem już lakoniczną odpowiedź na US stronie Sony:
September 30, 2016, Changes
Some models also include the YouTube for TV app . When using the YouTube for TV app you may experience a black screen, or an error message may be displayed, and the video will stop playing.
These symptoms are not a failure of your TV. However, due to these issues Sony has decided to delete the YouTube for TV icon from affected BRAVIA® TVs, and the YouTube for TV function will not be usable after September 30, 2016.
W wolnym tłumaczeniu, po 30 września 2016 roku nie ma szans na działającego Youtuba, dotyczy również aplikacji "Nowy Youtube dla TV" . Sony zakończyło wsparcie dla tej aplikacji.
Link do oryginalnego artykułu, wraz z listą urządzeń których to dotyczy:
Termination of the YouTube App on Certain Televisions and Video Products
Pozdrawiam,
Dziękujemy za zapytanie.
Przekazaliśmy je do odpowiedniego działu technicznego, który przeanalizuje problem.
Wrócimy niebawem z odpowiedzią.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Mineły 3 tygodnie - czy nadal coś ustalacie? Czy poprostu po raz kolejny olewacie użytkowników, którzy zakupili za nie małe pieniądze flagowy produkt? Tak dla przypomnienia odtwrzacz ten kosztował grubo ponad 1 tysiąc złotych.
Witaj, przepraszamy za opóźnienie. Oto odpowiedź, jaką udało mi się uzyskać od Sony Support:
"W przypadku włączania się aplikacji, a brakiem możliwości korzystania z treści problem będzie leżał po stronie samej aplikacji. Nie mamy 100% informacji dotyczącej powodu występowania problemu, jednak nie jest to problem związany bezpośrednio z jakąkolwiek usterką odtwarzacza (aplikacja uruchamia się). Najprawdopodobniej aplikacja została zaktualizowana przez dostawcę i urządzenie nie spełnia jej wymagań sprzętowych. Nie mamy informacji dotyczących dalszych kroków, jednak możliwe jest zupełne wyłączenie aplikacji. Z naszej strony możemy zalecić jedynie kontakt z wsparciem aplikacji Youtube."
Mam nadzieje, ze okaże się ona pomocna.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka_J
Czyli jak zwykle wina nie po stronie producenta tylko dostawcy - całe Sony, byle by wcisnąc jeleniom swoj produkt zaoferować wsparcie techniczne na 2 lata (sic!) a po tym czasie problem z głowy.
Nieważne ze 4 lata temu sprzęt kosztował ponad tysiąc złotych, i był reklamowany jako najlepszy na rynku pod względem sprzętowym i aplikacji - tylko co z tego skoro jego "najlepszość" trwa 2-3 lata. Od momentu ukazania sie na rynku (przy zakupie nikt tego mni nie powiedział) ten blu-ray miał problemy z obsługą aplikacji facebook i przegladarki internetowej - wieszał i wiesza sie nadal z powodu małej ilości pamięci. Tak więc nawet próba oglądnięcia facebooka i youtube z poziomu przeglądarki jest skazana na niepowodzenie w sprzęcie za ponad tysiaka (co uważam za grube nieporozumienie - co ciekawe konkurencja jakoś z tym nie ma problemu).
Także po komunikacie ze strony sony że usługa aplikacji YouTube wygasa 15.02.2017 r. pozostaje mi jedno - cały ten sprzęt w...***** na śmietnik i kupić Samsunga. Co ciekawe brat posiada TV z 2011r (modes ES6800) i wszystkie aplikacje w tym facebook i youtube chodzą bez zająknięcia - co więcej nawet są dodawane nowe a nie jak w przypadku sony wygaszane lub usuwane.
Witam,
Poniżej oficjalna notka Sony:
https://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-hn/prd-tvhc/YouTube-App-Closure
Pozdrawiam
Uff jaka ulga a już myślałem,że SONY coś zaktualizuje - wyłączyli naprawdę szacunek ! To się nazywa profesjonalizm ! Odtwarzacz nie wyrabia sprzętowo według SONY a komputer sprzed 15 lat wyrabia sprzętowo ale dobra Ja osobiście pogodziłem się ze zmianą playera bo mam właśnie 790-tkę na UBP-X800 ale sprawdzam to od dwóch dni i wszystko wskazuje ,że się nie mylę co za GENIUSZ wpadł na to aby pozbawić ten odtwarzacz wyświetlacza !?!?!?!?!?! Naprawdę mistrzostwo ! Przecież nie zawsze chcę oglądać filmy istnieje też muzyka i nie muszę włączać TV aby połapać się co chcę zrobić ! Druga sprawa to wystarczy wejść na YouTuba aby sprawdzić jak ludzie testują ten BD przeważnie to USA są po prawej stronie złote napisy 4kHDR i HI res audio niby nic a dodaje smaku i powagi sprzętowi na Polskę czarny jak nie napiszę co.Cena USA 300 dolarów to daje 1200 zł Polska 1800 zł nie wspomnę o 2 tytułach gratis na płytach UHD do wyboru z 15 tytułów .Kiedy Polska będzie traktowana przez takie firmy jak SONY bardziej poważnie ?!
Witam,
Sprawa YouTube zakończyła się podobnie jak w przypadku TV.
Pozdrawiam
Youtube kod?