Podziel się wrażeniami!
Porządki
efekty są znakomite
Starosta napisał(a):
efekty są znakomite
Trochę za późno zabrałem się za strzelanie. Do tego nie mam włączonego odszumiania w A700, więc całą robotę później musiałem wykonać w LR. Właściwie minimalnie odszumiłem te ekspozycje...
Z tych 3. Zdecydowanie 84: mroczny mglisty zamyślony świat, ale i cisza i kojący spokój
za poprzednikiem, 84 the bst
nie za bardzo mi się podobaja.
85 złapane w czasie mówienia bądź jedzenia kanapki.
86 wygląda na wymuszone.
słaba jakość zdjęć.
z tych trzech rzeczywiście 84 wygląda najlepiej:)
Hmm, jest... ciemno. Osobiście uważam, że za ciemno jak na portrety. Chętnie zobaczyłbym wersję jaśniejszą.
Kadry kojarzą mi się z jakimś filmem, zwłaszcza 84 - wyobrażam sobie tę scenę z podkładem dźwiękowym z filmu "Babel" albo "21 gramów" Nie wiem tylko czy nie wolałbym, by wolne miejsce było po stronie, w którą patrzy modelka.
Na kolejnych zdjęciach nie odpowiada mi wyraz twarzy - na 85 dziewczyna chyba coś mówiła?
Na 86 niby zamyślenie, ale chyba na zasadzie "no dobra, niech mu będzie, zrobi sobie parę zdjęć a potem da mi spokój". Może się mylę, ale tak to odbieram
Dokładnie tak było jak piszą poprzednicy. To była przypadkowa 'sesja'. Ledwie kilka pstryków, gdyż światła już na niebie nie było prawie wcale...
Osobiście 84 uważam za najbardziej udane, ale też nie do końca jestem z niego zadowolony.
Co do jakości - szum widać i to bardzo. W oryginale ma on jednak ciekawy charakter - przypomina taki z kliszy, która była nieprawidłowo przechowywana - mnie się akurat podoba.'
To jest moja bolączka z tą zbyt ciemną ekspozycją - większość moich zdjęć jest niestety mroczna...
Dziękuję za wyrażone opinie.
Może to kwestia odpowiedniego skalibrowania monitora? Bo skoro u mnie widziałeś zbyt jasną twarz a Twoje zdjęcia wychodzą zbyt ciemne to właśnie na taką przyczynę mi to wygląda.
mi również niezbyt się podobaja te trzy zdjecia.. takie jakies ^^