anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

ostatnia green fotka, bomba :thumbsup:

Deviant.
Użytkownik

Jeszcze dwie sztuki z 'joba' Heliosa...

Lestek------
Początkujący

Oj piękne. Znalazłem zestaw Helios 2/58 44M-4 MC z adapterem za 89zł. Warto? Bo jak widzę te zdjęcia to mnie aż korci :)

docentstopczyk
Początkujący

Lestek napisał(a):

Oj piękne. Znalazłem zestaw Helios 2/58 44M-4 MC z adapterem za 89zł. Warto? Bo jak widzę te zdjęcia to mnie aż korci :)

warto. to jest dobra wersja Heliosa z powłokami antyrefleksyjnymi ... + jakieś 40 zeta i masz pierścienie i możesz "makrzyć" na masę :)

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Lestek napisał(a):

Znalazłem zestaw Helios 2/58 44M-4 MC z adapterem za 89zł. Warto?

polecam wersję 44M6 lub 7są już mocno poprawione tak optycznie jak i posiadają niezłe powłoki

docentstopczyk
Początkujący

na allegro sąchyba 3 M44 6. 7 nie widziałem ...

ale jak już szaleć to może Helios-77M MS 1,8/50? nie pojawia się za często, ale bywa ... IMO jest naprawdę super. a do makro to polecam Industara

Deviant.
Użytkownik

Z M42 mam jeszcze Heliosa 77M4 (50mm f/1.8) oraz industara 61L/Z. Industara nie lubię używać - jakoś ciężko wraz z pierścieniem M42/A wchodzi do body, więc zostałem ino tylko na obu heliosach. Planuję jeszcze dokupić Jupitera 9/2 oraz Sonnara 135/3.5 - takimi szkłami to można już niesamowicie szaleć!

Melanie------
Początkujący

piekne kwiatki :)

docentstopczyk
Początkujący

Deviant napisał(a):

Z M42 mam jeszcze Heliosa 77M4 (50mm f/1.8) oraz industara 61L/Z. Industara nie lubię używać - jakoś ciężko wraz z pierścieniem M42/A wchodzi do body, więc zostałem ino tylko na obu heliosach. Planuję jeszcze dokupić Jupitera 9/2 oraz Sonnara 135/3.5 - takimi szkłami to można już niesamowicie szaleć!

a próbowałeś Takumarów? jak dla mnie nie mają konkurencji w m42 :) ..

to jest niezłe - http://www.logostudio2.pl/pliki/euktar_1.pdf

jakiś czas temi taki euktar poszedł za ... 15 zł :D

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Co tu się rozpisywać?..

Podziwiam efekty... :D :thumbsup: