anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

jak dla mnie 75 najlepsze :) :thumbsup:
a w 74 przeszkadza mi ten stół/stolik/krzesło/cokolwiek w PD, lepiej by było imho ciaśniej wykadrować to zdjęcie, żeby ów przedmiot się na nim nie znalazł.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

za spontan :c4
i za portrety :c4
jak dla mnie z tych trzech 75 :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
wratislavian
Początkujący

portrety pomijam. uważam, że nie da się zrobić dobrego portretu bo wszystkie dobre są takie same... cenie oryginalność. jestem ciekaw tylko czy Pani ze zdjęć widziałą Twój avatar:) nieważne. odkopie jedno zdjęcie:

download/file.php?id=2825&mode=view&customview=true

powiedz. to jest delikatny hdr z filtrem szarym na obiektywie?

Deviant.
Użytkownik

Tak - jest to HDR z filtrem polaryzacyjnym. Chciałem mieć przeźroczystą wodę, lecz długie czasy naświetlania nie do końca na to pozwoliły.

wratislavian
Początkujący

właśnie po tym czasie wywnioskowałem, że nakręciłeś ndxx. musiałeś zaszaleć z przysłoną bo polar odbiera tak z jedną kreske ekspozycji, albo było ciemno.

gdyby nie ta poruszona woda byłoby ekstra. zadziałaj w fotoszopie.

Deviant.
Użytkownik

Niestety PS nie umiem w ogóle obsługiwać i co najgorsze - nie chcę się nauczyć. Może dlatego, że boję się swojej późniejszej przesadności na tym polu...

wratislavian
Początkujący

ps to tak jak photomatx. narzędzie.
zresztą tutaj nie trzeba photoshopa. cokolwiek. góre zostawiasz. szukasz najlepszej ekspozycji wody. miekki pedzel i powinno być lepiej.

ps czy nie. liczy sie efekt. sam powiedziałeś, że nie interesuje nas ile miałeś filtrów i dlaczego na wodzie coś się dziwnie powtarza. według mnie masz racje bo myśle podobnie.

oldguest
Początkujący

Moim zdaniem czym bardziej profesjonalny program tym bardziej subtelne ingerencje możemy stosować. A na pewno nie ma nic lepszego niż photoshop.

Deviant.
Użytkownik

Wratislavian, mphisto co do narzędzia, pozwoliłem sobie znowu na odrobinę szału i poszedłem w znajome miejsce 'złapać' kilka ekspozycji. Wcześniej używałem zestawu A200+Sigma 17-70mm, teraz użyłem A700 + Sigmy 10-20mm.
Wnioski:
-Sigma 10-20mm ma znikomą aberrację. Właściwie można śmiało napisać, że jej nie ma. 10mm to rewelacyjnie szeroko jak na moje potrzeby.
-A700 to dla mnie na razie nowa zabawka. Szkoda, że bracketing nie współpracuje z dołączonym do body pilotem, na szczęście miałem ze sobą 'pilota kablowego'. Wizjer tego modelu pozwala z powodzeniem na manualne ostrzenie w ciemnych miejscach, zresztą dioda wspomagająca AF także daje radę.

Co do samego narzędzia - programu photomatix pro. Tym razem mniej pojechałem suwakami, więc i charakterystycznych dla moich wcześniejszych ekspozycji rozjaśnień już nie widać. Może następnym razem w ogóle jeno delikatnie poprawię to i owo...

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Klimaty czernobylskie ;) opuszczone, industrialne obiekty...niezłe :)