Podziel się wrażeniami!
Witam!
Postanowiłam, że pokażę kilka moich zdjęć.... Obawiam się opinii, więc od razu powiem, że jestem początkującą.....
Na dole kilka zdjęć z sesji z Anitą bo te co najlepsze popsuty czytnik kart usunął... Zostało tylko 5 z jakichś 60...... Liczę na pozytywne opinie
wszystkie ładne 2 i 4 naj
Udało się odzyskać jeszcze kilka zdjęć i.... Kilka dzisiaj zrobionych.....
1 i 2 z ostatniej wrzuty bardzo fajne, 3 troszkę chłodnawe
I kilka moich zrobionych przez koleżankę ;D
W ostatnim zdjęciu brak ostrości
4,5i 6 sa jak dla mnie bardzo dobre zdjęcia podobaja mi sie kadry koloroystycznie ok i ostrośc też 6 na skali EV -0,3 i ręce by nie były tak mocno przepalone
nie ma się czego obawiać. Krytyka to dobra sprawaagusia4841 napisał(a):
Witam!
Postanowiłam, że pokażę kilka moich zdjęć.... Obawiam się opinii, więc od razu powiem, że jestem początkującą.....
agusia4841 napisał(a):
Na dole kilka zdjęć z sesji z Anitą bo te co najlepsze popsuty czytnik kart usunął... Zostało tylko 5 z jakichś 60...... Liczę na pozytywne opinie
agusia4841 napisał(a):
I kilka moich zrobionych przez koleżankę ;D
Ładnie
Jak na razie wg mnie, zdecydowanie najlepsza jest trójka (gdyby nie ten wspomniany cień), ale w takim przypadku można próbować to doświetlić, odbijając światło od dużej białej kartki
Portrety to świetna sprawa, sam się tym interesuję (choć, na razie teoretycznie ), ale pamiętaj, że najważniejsza jest osoba portretowana, która ma zwracać uwagę oglądającego. Jak to można osiągnąć?
- portretowana osoba powinna być lepiej oświetlona, niż tło,
- tło powinno być rozmyte i w miarę jednorodne (jeśli w założeniach ma nie wnosić nic do tematu zdjęcia),
- twarz portretowanej osoby powinna być jednorodnie oświetlona, bez m.in. cieni od słońca, itd.,
- za pomocą twarzy można wyrażać mnóstwo emocji - obserwuj swoje modelki, obserwuj też swoje reakcje na poszczególne emocje, staraj się je wyrazić odpowiednio fotografując modelkę.
Sam jestem bardzo początkujący w tej dziedzinie, ale mam nadzieję, że te parę słówek pomoże i zachęci do dalszego fotografowania (z przyjemnością)
Dziękuję wszystkim za komentarze..... Oczywiście gdy tylko będę miała jakieś nowe i ładne zdjęcia to dodam Może w sobotę, bo jutro zapowiada się ciekawy dzień, ale nie obiecuję ;D
Pozdrawiam ;*
na prawdę dobry początek
szczególnie pierwsze 6
na 8 przez 18 mm modelka ma duuużą rękę... nie fajnie to wygląda imo
a no i robisz fajniejsze zdjęcia niż twoja koleżanka