Podziel się wrażeniami!
Witaj
Albo słaba ostrość podczas robienia albo nie wyostrzyłeś po zmieszaniu .
Ja bym radził w PD mocnym punkcje umieścić ten dolny kwiatek.
Pozdrawiam
Witaj
Albo słaba ostrość podczas robienia albo nie wyostrzyłeś po zmieszaniu .
Ja bym radził w PD mocnym punkcje umieścić ten dolny kwiatek.
Pozdrawiam
Założyłeś już drugi wątek! Dodawaj do poprzedniego.
Połączyłem wątki albumowe
Pozdrawiam
Tadeusz
I - niestety nic w sobie ten kwiatek nie ma
ale spokojnie - nie od razu Rzym zbudowano - z czasem wyszkolisz oko do łapania tego co bdb
II - za ciemno
Paula 1 - Fajne, radosne. Ale nieostre
Paula 2 - hmm....następnym razem zrób tak zdjęcie, by miejsce wolne było w kierunku, w którym osoba się patrzy. Bo teraz straszna pustka (na dodatek jasna) rzuca się w oczy, przez co oczy najpierw patrzą na pustkę, a dopiero potem na Paulę
Paula 3 - nie trafiłeś z ostrością
pozdrawiam,
kris
Witam.
Spełniam prośbę co do zdjęcia 'ola1'
Bardzo miłe i ciepłe ujęcie. Zachowałeś dobry kadr i proporcje. Niepotrzebny jest tylko ten wyłącznik na ścianie. Trochę popracowałem nad zdjęciem w 'ciemni'. Rzuć okiem poniżej.
Pozdrawiam
Witaj,
przede wszystkim oprócz tego co jest na pierwszym planie - warto zwrócić uwagę na to co jest na drugim planie. W tym przypadku bardzo rozprasza przełącznik światła
Natomiast co do modelki - chyba lepiej dla Oli by było poczekać ze zdjęciem, na bardziej radosny moment. Bo wygląda na "zmuszoną" do pozowania
I jeszcze jedna podpowiedź - fotografia to światło. A tutaj go zabrakło. Nie chodzi mi o wyspecjalizowane używanie profesjonalnych lamp błyskowych - a jedynie o użycie tego co mamy "pod ręką" - słoneczko to najlepsze i zupełnie darmowe oświetlenie
tylko trzeba z niego odpowiednio korzystać
pozdrawiam,
kris
Witam ponownie
Paula 1 - Ładny miękki portret. Zachowane proporcje, ciekawe rozproszone przez drzewo światło bez brzydkich cieni, w zasadzie dobrze wykadrowane poza kilkoma szczegółami. W zasadzie drobiazgi ale tworzą na tyle silne kolorowe plamy, że odciągają wzrok: coś z prawej nad ramieniem, z lewej i z tyłu rowerek. Ten rowerek przy odpowiednim skomponowaniu ujęcia mógł tworzyć z ogrodem ciekawe tło. Miałbyś fajny portrecik w entourage'u.
W sumie bardzo ładne zdjęcie.
Pozdrawiam