Podziel się wrażeniami!
Witam, odkąd zakupiłem aparat sony, DSC_H3 zauważyłem, że zdjęcia w pomieszczeniach, np. na weselu (zdjęcie zamieszczam niżej) występują szumy i zdjęcia są zamazane. Czy może być to wina, wbudowanej lampy błyskowej, że jest za słaba. PROSZĘ O POMOC!. Z góry dziękuje.
Czasy migawki z jakimi były robione te zdjęcia 1/40 nie pozwalają na zamrożenie osób poruszających się szybko w tańcu.
Zdjęcia są zaszumiane bo masz ustawione wysokie jak na ten kompakt ISO - 400.
Użycie lampy, w normalnym trybie (tu być może miałeś ustawione slow sync) i zmniejszenie ISO do 100 powinno rozwiązać ten problem
pzdr.
ISO mam ustawione cały czas na auto...myślisz, że ustawienie go na ISO 100, rozwiąże ten problem??
wojtuss95 napisał(a):
myślisz, że ustawienie go na ISO 100, rozwiąże ten problem??
tak, pykam na P....lampa?? w sensie?? znaczy intensywność jest na 0. Czyli normalnym nic nie na -, nic nie na +
wojtuss95 napisał(a):
tak, pykam na P....lampa?? w sensie?? znaczy intensywność jest na 0. Czyli normalnym nic nie na -, nic nie na +
wojtuss95 napisał(a):
ISO mam ustawione cały czas na auto...myślisz, że ustawienie go na ISO 100, rozwiąże ten problem??
Bez sensu zakładać nowy temat więc napisze tutaj.
Gdy naciskam spust migawki to nagle cały ekran zaczyna się trząść.
Focus wtedy mieni się raz na biało raz na zielono. Co może być tego przyczyną?
Ps. Trzęsie się góra-dół i nie jest to wina moich rąk bo wcześniej tak nie było...
ROZPOR napisał(a):
Bez sensu zakładać nowy temat więc napisze tutaj.
1 Gdy naciskam spust migawki to nagle cały ekran zaczyna się trząść.
2 Focus wtedy mieni się raz na biało raz na zielono. Co może być tego przyczyną?
Ps. Trzęsie się góra-dół i nie jest to wina moich rąk bo wcześniej tak nie było...
Dobra coś tam pomogło ale efekty zobaczę dopiero w najbliższych dniach.
Jakby co to napiszę.
Dzięki za odzew
EDIT:///
Poprawiło to sytuację lecz ekran dalej drży, a zdjęcie się rozmazują.
Drży nawet gdy próbuję zrobić fotkę bez zoomu.