Podziel się wrażeniami!
http://www.dpreview.com/news/0903/09030 ... dschx1.asp
hmm, chyba już zaczne zbierać kase. premiera ma być w maju, na wakacje jade w czerwcu. jesli tylko pojawi się przed moim wyjazdem kupuje w ciemno, daje slowo
Hardware93 napisał(a):
Dzięki za porady. Co do wypowiedzi pana Tadeusza to jestem na razie początkujacy i jeszcze tak dokladnie nie znam aparatu.
Nie ma rady - trzeba poznać - poczytać trochę, popracować na automatycznych ustawieniach i patrzeć co automatyka ustawiła... no i ćwiczyć
A korzystajac z okazji to mam jeszcze takie pytanie. Robiłem zdjęcia architekturze i niektóre zdjęcia powychodzily dosc nie ciekwie czym jest spowodowany ten efekt na scianie na zdjeciu.
no ma pan racje jestem poprostu przyzyczajony do swojego starego aparatu a w nim byla zupelnie inna reprodukcja kolorow. A mam jeszcze takie jedno pytanie bo wygrzebalem cos takiego na allegro http://www.allegro.pl/item869094999_konwerter_vcl_dh0758_lodz_ss_gw24.html wiem ze jak narazie do HX1 jest tylko telekonwenter ale ten szeroko kontny konwenter jest do H1 jak czytalem to konstrukcyjnie sa podobne moze by pasował??
Hardware93 napisał(a):
jak czytalem to konstrukcyjnie sa podobne moze by pasował??
Czy ktoś z szanownych forumowiczów, potencjalnych posiadaczy modelu HX1, jest już w posiadaniu tulei dystansowej dopasowanej do tego modelu??? Domyślam się, że można coś "sklecić" z akcesoriów dostępnych na rynku. Ja szukałem, szukałem, nic nie znalazłem i przyznam się, że nie mam już siły
Proszę o pomoc z góry dziękując!
I jeszcze jedno pytanko, czy wiecie może jaka jest średnica gwintu, który jest na obudowie obiektywu od wewnątrz??? Jest taka sama jak w H50???
Widzę, że żaden z forumowiczów nie jest posiadaczem HX1
I kontynuuje (aż do znudzenia i rozwiązania problemu;), temat możliwości montażu filtrów fotograficznych na obiektywie aparatu fotograficznego Sony DSC-HX1.
Przeszukując w internecie przeróżne sklepy i fora znalazłem tulejkę do HX1, która pasuje również do Olympusa SP 590 (link poniżej):
http://veneklund1741.dontexist.com/bowe ... ameras.asp
Spotkałem się z różnymi zdaniami na temat stosowania tulejek. Dręczy mnie jedna sprawa, a mianowicie czy przy wykonywaniu fotografii na szerokim kącie (28mm) z zamocowaną tuleją i filtrem nie będzie zjawiska winietowania??? Dodam, że Olympus SP 590 "zaczyna" od 26mm.
Pytam, ponieważ nie mam możliwości sprawdzenia, a chcę uniknąć niepotrzebnego wydatku.
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów!
i sądzisz, że my tą tuleję kupimy, sprawdzimy i damy Ci znać czy pasuje?
Witam
Mam zamiar kupić ten aparat i mam takie pytanie czy podejdzie do niego Raynox Konwerter makro DCR-250 i czy oprócz tego trzeba dokupić coś jeszcze aby to dobrze działało w makrofotografii(sorry za pytanie laiczne)?
Witam,
Gdzieś na forum już spotakłem się z tym problemem, ale mimo usilnych starań nie mogę znaleźć tego posta.
Mam pytanko dotyczące akumulatora - gdy akumulator jest naładowany całkowicie to przy ciągłym (aparat w użytku kilaka razy w tygodniu) użytkowaniu wykonuje nim tyle zdjęć ile podaje instrukcja. Jednak gdy mam jakąś przerwę w korzystaniu z aparatu (tydzień , dwa) to po włączeniu aparatu naładowanie akumulatora spada (a nawet jest wyładowany całkowice (to całkowite to przy nie korzystaniu z aparatu ponad miesiąc).
Czy jest to jakaś wada apararu / akumulatora ?
Dzięi za info
Witam,
moze głupie pytanie ale od początkującego.
czy do aparatu HX-1 sciaga sie aktualizacje oprogramowania czy nie ma takiej opcji??
pozdrawiam