Podziel się wrażeniami!
http://www.dpreview.com/news/0903/09030 ... dschx1.asp
hmm, chyba już zaczne zbierać kase. premiera ma być w maju, na wakacje jade w czerwcu. jesli tylko pojawi się przed moim wyjazdem kupuje w ciemno, daje slowo
- brak obiektywu Carl Zeiss, z którego słyną aparaty Sony
Brak wzmianki o softwarowym korygowaniu dystorsji... Czyli 20x zoom bez zniekształceń Coś czego brakowało w H9 i H50....
Widziałem ostatnio na własne oczy ten aparat. A ta panorama bajka po prostu..... Lada moment w sprzedaży będzie.
lennox napisał(a):
Czy wiesz może kiedy dokładnie będzie w sprzedaży ? bo czekam i czekam i doczekać się nie mogę
Przyznam że jestem pod wrażaniem ))
A ta dystorsja 0,4% to tyle co nic
Rewelacja jednym słowem )
No właśnie trochę tego nie rozumiem piszą coś o lekkiej dystorsji a ja widziałem na własne oczy jak aparat ją korygował... Może da się to wyłączyć albo działa tylko w niektórych trybach w każdym bądź razie na podglądzie przy robieniu zdjęcia widać lekkie załamania prostych a po zrobieniu zdjęcia są proste.... Nie miałem go długo w rękach. Intrygowało mnie panoramowanie i że to działa tak jak piszą psssssstttttryk i panorama (kolega robi panoramy profesjonalnie lustrzanką 5h pracy z aparatem potem na kompie HX1 robi w 10sec) Potem te zdjęcia ISO1600 6 fotek szumu nie ma Przejściówka na duże HDMI (nie mini) w zestawie filmy 1080p z działającym zoom-em podczas kręcenia. Dobry mikrofon stereo Robi wrażenie bardzo lekkiego a akumulator sporo większy (zaadaptowany z kamer).
oglądałem fotki robione w trybie panoramy na targach w Łodzi i muszę przyznać że przy dużej ilości szczegółów aparat się czasem lekko myli
a to ktoś z tłumu ma dwa nosy lub 7 palców u ręki ale to i tak jest do szybkiego usunięcia w programie graficznym niż paręnaście minut spędzonych na sklejaniu fotek w trybie "normalnym"
........ja widziałem na własne oczy jak aparat ją korygował... Może da się to wyłączyć albo działa tylko w niektórych trybach w każdym bądź razie na podglądzie przy robieniu zdjęcia widać lekkie załamania prostych a po zrobieniu zdjęcia są proste....
lennox napisał(a):
Przyznam że jestem pod wrażaniem ))
A ta dystorsja 0,4% to tyle co nic
Rewelacja jednym słowem )
jak dla mnie gadzet fajny ale nie warty swej ceny.
SZFENDAK napisał(a):
przy dużej ilości szczegółów aparat się czasem lekko myli
a to ktoś z tłumu ma dwa nosy lub 7 palców u ręki