Podziel się wrażeniami!
Witajcie!
Polskiej informacji prasowej jeszcze nie ma więc jak na razie pozostaje bazować na informacjach z zagranicznych serwisów.
Dziś premierę ma wyjątkowy model - RX1.
Pierwszy Cybershot z tak dużym przetwornikiem! Pełna klatka w kompakcie!
Jestem podeksytowany!
Pierwsze wieści
Dpreview.com
Photographic-central
SAMPLE
Zdjęcia RX'a 1
RX1 w pakiecie:
http://img560.imageshack.us/img560/8813/sonyrx111.jpg
większe >>
Sample wrzucone przez profil SONY na portalu Flickr
Dodam, że są tam pełne rozdzielczości. W sam raz dla maniaków cropów
Dodam, że są tam pełne rozdzielczości. W sam raz dla maniaków cropów
Mógłbym taki aparacik przytulić
Mógłbym taki aparacik przytulić
Thanatos napisał(a):
Siedzę i wzdycham do fotek.
Byłbym ciekawy porównania rozmiarów względem nex'a 6 z 24/1,8
kuraq napisał(a):
Byłbym ciekawy porównania rozmiarów względem nex'a 6 z 24/1,8
Ale mnei takie "drobnostki" jak wymienność obiektywów i cena nie obchodzą Mi chodzi o sam rozmiar.
Obstawiam, że NEX6 byłby dla mnie tak samo jednoobiektywowy jak RX1(bo na nic innego nie mam kasy)
Wybaczcie podwójnego posta
Zaszła mała zmiana:
"Firma Sony poinformowała o wprowadzeniu zmian w specyfikacji pełnoklatkowego aparatu kompaktowego Cyber-shot RX1. Producent niestety zrezygnował z ciągłego AF (AF-C) w trybie fotografowania, jednak zgodnie z oczekiwaniami wielu osób skrócił minimalny czas migawki dostępny we wszystkich trybach do 1/4000 sekundy.
Jednocześnie zmianie uległo koło wyboru trybów AF. Pierwotnie dostępne były na nim cztery opcje: Automatyka ostrości (AF-S), automatyka ostrości (AF-C), DMF (bezpośrednia ręczna regulacja ostrości), tryb ręczny (MF), a obecnie są na nim tylko trzy: Automatyka ostrości, DMF (bezpośrednia ręczna regulacja ostrości), tryb ręczny (MF). Warto jednak mieć na uwadze, że AF podczas fotografowania działa jak automatyka ostrości AF-S, a podczas nagrywania filmu jako automatyka ostrości AF-C."
Za optyczne.pl
zmiany
poprawiłem Ci linkowanie, bo nie działało
Tadeusz