Podziel się wrażeniami!
mam problem ze sterownikami tzn płyta ze sterownikami uległa zniszczeniu czy wie ktoś gdzie owe znaleźć do aparatu? (chodzi o sterowniki USB)
witaj
cóż za leniwość a wystarczy poszukać na stronie sony.pl
soft i dużo informacji masz tutaj
nie leniwość bo w nocy usiłowałam to pobrać ale już nie wiem co bo " sterownik USB - Jak przesłać zdjęcia do komputera przez złącze USB." to jest jakaś dzika instrukcja gdzie muszę już je mieć zainstalowane ;/ a po formacie nie mam jak ich zainstalować bo mi zjadło płytę, i nie chodzi mi o przesłanie z karty pamięci tylko z pamięci aparatu 😕 a jak włożę kartę pamięci to znowu nigdzie nie mogę się doszukać tych zdjęć z pamięci aparatu 😕
o ile dobrze Cię zrozumiałem to chcesz zgrać z pamięci aparatu zdjęcia, a do tego nie potrzebne są Ci żadne sterowniki, wystarczy wyjąć kartę pamięci, podłączyć aparat do komputera poprzez USB a komputer sam wykryje aparat jako dysk zewnętrzny i możesz sobie kopiować fotki.
właśnie nie wykrywa 😕 z karta wykrył bez tylko że coś zostało podłączone do kompa i żąda zainstalowania sterowników 😕
Podejrzewam że problem nie leży po stronie aparatu a komputera. Podłącz aparat do komputera bez karty pamięci. Spróbuj wejść do menedżera urządzeń tam odnajdź zakładkę bodajże stacje dysków i odinstaluj Sony DSC USB Device. Następnie poczekaj chwilę aż komputer sam zacznie instalować oprogramowanie i powinno być ok.
właśnie w tym problem że komputer nie widzi nigdzie oprogramowania do tego ;/ mimo iz pokazuje się to okienko to i tak on nie jest w stanie go zainstalować bo nie ma z czego! nawet jak da sie opcje "zalecane" i póżniej nawet nigdzie nie wykrywa aparatu
1 Czy z kartą pamięci działa dobrze, tzn. wykrywa i da się kopiować fotki?
2 Czy bez włożonej karty do aparatu można przeglądać fotki w aparacie?
3 Czy bez włożonej karty w menadżer urządzeń > stacje dysków > jest Sony DSC USB Device?
4. Jaki masz system operacyjny?
o ile się nie mylę to sterowniki do dysków wymiennych są systemowe tzn dostarczone/zainstalowane razem w Windowsem.
1. Nie
2. Tak
3. Jest ale pod -> inne urządzenia -> Sony PTP
4. coś takiego jak Windows Speed XP PRO
oseczka napisał(a):
coś takiego jak Windows Speed XP PRO