Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie - od 2 dni posiadam A77 i ani sprzedawca w sklepie ani instrukcja nie udzieliła mi informacji co do podglądu zdjęć na żywo w komputerze (przy użyciu Lightrooma, Capture One itp). Chodzi o podłączenie aparatu kablem usb do komputera i fotografowania bez użycia karty pamięci (np. w studio), również z poziomu komputera.
Skoro nigdzie nie ma takiej informacji to zapewne taka opcja nie istnieje, ale dziwi mnie to, ponieważ czytałam, że została wprowadzona od A700. Przeszkadzało mi to w A300, z zazdrością patrzyłam na posiadaczy Nikonów i Canonów, gdzie takie udogodnienie jest już chyba w każdym modelu - i w A77 nie ma?
Jeśli ktoś się orientuje to proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
To coś nazywa się tethering i niestety A77 tego nie posiada.
Dzięki za odpowiedź;)
A czy to kwestia techniki aparatu czy oprogramowania? Jest możliwe, że to wprowadzą?
Polecam kartę SD z WiFi. Kiedyś było tylko Eye-Fi, z tego co wiem jest jakaś alternatywa. Zdjęcia są wysyłane z aparatu bezpośrednio na komputer/tablet albo serwer.
Jest małe opóźnienie nim zdjęcie pojawi się na monitorze ale da sie z tym żyć i nie trzeba ciągle wyciągać karty albo podłączać kabelek USB.
Tutaj raczej mówimy o możliwości sterowania aparatem z PC, a nie natychmiastowym odczycie wykonanego zdjęcia. Może taka funkcja zostanie uzupełniona w następnym firmware, chociaż, moim zdaniem Sony już nie wyda kolejnej wersji firmware.