anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

USB i błąd aparatu 46HX920

profile.country.PL.title
tom_killer
Nowicjusz

USB i błąd aparatu 46HX920

Witam
Mam kłopot i nie wiem co się stało.
Miałem podłączoną kamere ( z zestawu ), działało wszystko ok, czujniki zbliżeniowe, można było rozmawiać przez internet.
Podłączyłem dysk twardy z zasilaniem zwenętrznym pod port USB REC. TV rozpoznał go dał go zarejestrować i sformatował go.
Na drugi dzień nic nie działało, nie działa kamerka a zatem nie działają czujniki zbliżeniowe itd, nie działa również drugi port USB czyli nie widzi dysku. Wyrejestrowałem dysk ale to i tak nic nie pomogło.
Nadal nie działają porty USB - czy ktoś ma pomysł co się mogło zdarzyć ?
Z góry dzięki
Tom

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

zarejestrowany dysk powinien być widoczny tylko pod portem USB Rec. Jeśli nie działają porty, spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu: "Ustawienia"-> "Ustawienia systemowe" -> "Konfiguracja funkcji ogólnych"-> "Ustawienia fabryczne".
Jeśli nie pomoże, chyba nie obejdzie się bez wezwania serwisu. Możliwe, że poszło jakieś przepięcie i uszkodziło elektronikę. Serwis zazwyczaj przyjeżdża do domu, także jest to minimum zachodu z Twojej strony. Jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznych urządzeń i części, mogą naprawić na miejscu.
Naprawę możesz zarejestrować na tej stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/repair

Pozdrawiam,
Zimny.

profile.country.PL.title
tom_killer
Nowicjusz

Niestety to nic nie zmieniło :(
Pozdrawiam
Tom

PS. Zgłoszenie zrobiłem zobaczymy co wyjdzie.

spolDon1fhkbr
Początkujący

Z tego co wiem czujnik zbliżeniowy nie korzysta z kamery Skype tylko z tej wbudowanej w telewizor.

Zimny_
Użytkownik

Oczywiście, czujniki itp. są niezależne od kamery. Są one wbudowane w telewizor, nie ma wątpliwości.

profile.country.PL.title
tom_killer
Nowicjusz

Hmmmm to ciekawe, może uszkodziło się coś jeszcze w moim LCD - bo jak chcę je uaktywnić to pisze że błąd kamery sprawdź podłączenia USB - czy jakoś tak.

Zimny_
Użytkownik

Z tego co ja się orientuję, alert zbliżeniowy (podejrzewam, że o tę funkcję chodzi), korzysta z wbudowanego "Inteligentnego czujnika obecności". Czujnik ten ma m.in. funkcję wykrywania odległości. Jest umieszczony tak jak na zdjęciu poniżej

http://img193.imageshack.us/img193/7454/czujnikob.png

A po włączeniu tego czujnika w ustawieniach "Eco", możesz uruchomić alert zbliżeniowy? Może jak poszło jakieś przepięcie przez dysk podłączony do USB, uszkodziło też inną elektronikę...

profile.country.PL.title
tom_killer
Nowicjusz

Spraw może być kilka, mogło pójść jakieś przepięcie lub ta nowa aktualizacja coś nabroiła.
Miły Pan zabrał LCD i we wtorek się dowiem i jak i jak długo.

PS. Tyle się słyszy o różnych serwisach jestem ciekaw co z tego wyjdzie, czy np.: dostanę swoją bez błędów matryce itd.

Zimny_
Użytkownik

PS. Tyle się słyszy o różnych serwisach jestem ciekaw co z tego wyjdzie, czy np.: dostanę swoją bez błędów matryce itd

Wiesz, ludzie mają skłonności do rozmawiania i dyskutowania o negatywnych rzeczach. Po własnych doświadczeniach z serwisami różnych producentów wiem, że gdy firma spełni moje oczekiwania - nie mówię o tym głośno (chyba, że ktoś zapyta mnie o to). Jeśli naprawa nie spełni moich oczekiwań - wtedy nie pytany mówię o tym głośno... Stąd takie informacje o różnych serwisach różnych producentów. Ja bym za w czasu nie przejmował się.

profile.country.PL.title
tom_killer
Nowicjusz

Na razie jest ok, miałem dziś zadzwonić aby uzyskać informację co i jak - zadzwoniłem.
Miła Pani wszystko powiedziała co i jak i na kiedy.
Zatem w moim przypadku poleciała płyta główna LCD.
Co do dalszych moich doświadczeń na pewno dopiszę w tym wątku zupełnie obiektywnie.