Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam kłopot i nie wiem co się stało.
Miałem podłączoną kamere ( z zestawu ), działało wszystko ok, czujniki zbliżeniowe, można było rozmawiać przez internet.
Podłączyłem dysk twardy z zasilaniem zwenętrznym pod port USB REC. TV rozpoznał go dał go zarejestrować i sformatował go.
Na drugi dzień nic nie działało, nie działa kamerka a zatem nie działają czujniki zbliżeniowe itd, nie działa również drugi port USB czyli nie widzi dysku. Wyrejestrowałem dysk ale to i tak nic nie pomogło.
Nadal nie działają porty USB - czy ktoś ma pomysł co się mogło zdarzyć ?
Z góry dzięki
Tom
Witaj,
zarejestrowany dysk powinien być widoczny tylko pod portem USB Rec. Jeśli nie działają porty, spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu: "Ustawienia"-> "Ustawienia systemowe" -> "Konfiguracja funkcji ogólnych"-> "Ustawienia fabryczne".
Jeśli nie pomoże, chyba nie obejdzie się bez wezwania serwisu. Możliwe, że poszło jakieś przepięcie i uszkodziło elektronikę. Serwis zazwyczaj przyjeżdża do domu, także jest to minimum zachodu z Twojej strony. Jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznych urządzeń i części, mogą naprawić na miejscu.
Naprawę możesz zarejestrować na tej stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/repair
Pozdrawiam,
Zimny.
Niestety to nic nie zmieniło
Pozdrawiam
Tom
PS. Zgłoszenie zrobiłem zobaczymy co wyjdzie.
Z tego co wiem czujnik zbliżeniowy nie korzysta z kamery Skype tylko z tej wbudowanej w telewizor.
Oczywiście, czujniki itp. są niezależne od kamery. Są one wbudowane w telewizor, nie ma wątpliwości.
Hmmmm to ciekawe, może uszkodziło się coś jeszcze w moim LCD - bo jak chcę je uaktywnić to pisze że błąd kamery sprawdź podłączenia USB - czy jakoś tak.
Z tego co ja się orientuję, alert zbliżeniowy (podejrzewam, że o tę funkcję chodzi), korzysta z wbudowanego "Inteligentnego czujnika obecności". Czujnik ten ma m.in. funkcję wykrywania odległości. Jest umieszczony tak jak na zdjęciu poniżej
http://img193.imageshack.us/img193/7454/czujnikob.png
A po włączeniu tego czujnika w ustawieniach "Eco", możesz uruchomić alert zbliżeniowy? Może jak poszło jakieś przepięcie przez dysk podłączony do USB, uszkodziło też inną elektronikę...
Spraw może być kilka, mogło pójść jakieś przepięcie lub ta nowa aktualizacja coś nabroiła.
Miły Pan zabrał LCD i we wtorek się dowiem i jak i jak długo.
PS. Tyle się słyszy o różnych serwisach jestem ciekaw co z tego wyjdzie, czy np.: dostanę swoją bez błędów matryce itd.
PS. Tyle się słyszy o różnych serwisach jestem ciekaw co z tego wyjdzie, czy np.: dostanę swoją bez błędów matryce itd
Na razie jest ok, miałem dziś zadzwonić aby uzyskać informację co i jak - zadzwoniłem.
Miła Pani wszystko powiedziała co i jak i na kiedy.
Zatem w moim przypadku poleciała płyta główna LCD.
Co do dalszych moich doświadczeń na pewno dopiszę w tym wątku zupełnie obiektywnie.