- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Telewizory Sony to jakiś zart
Nie kupujcie telewizorów Sony!! Po paru miesiacach zobaczycie na dole ekranu czarne plamy. Przyjedzie niekompetentny serwisant (w brudnych butach wejdzie wam do pokoju) i będzie wam wmawiał ze to kurz i nie podlega gwarancji, zrobi zdjecie takie samo jakie kazalo wam zrobic i wyslac sony i pojedzie. 9005 za 5000zł. Mam ten problem ja i mój znajomy który raz w roku płaci za czyszczenie matrycy. Radze trzymac sie z dala od tej firmy. Uszczelnijcie sobie te pseudo telewizory, wyszkolcie serwisantów, naprawcie infolinie, a najlepiej przestancie sprzedawac cokolwiek. sony#tragedia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia lub pytania dotyczące zakresu gwarancji lub pracy serwisantów, zawsze możesz je zgłosić do naszego działu Supportu przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co mam wam jeszcze napisać? Kupiłem telewizor bez kurzu a mam kurz i to po kilku miesiącach (Nie latach!), którego specjalnie tam przecież nie wsypałem. Telewizor nie wisi w kotłowni w fabryce tylko w czystym salonie. Skoro zbiera wam sie kurz w telewizorach to to jest moja wina ? Ja mam teraz co jakiś czas płacić bo ktoś nie potrafi przemyśleć tak oczywistej sprawy? Gdzie bym nie napisał to co moge dostać w odpowiedzi niż "to nie podlega gwarancji"? Elektronika XXIw. max 3 lata i śmietnik
A tego serwisanta z firmy zewnętrznej to tak specjalnie wyszkoliliście, że on rzuca okiem i po 5 sekundach stwierdza że to kurz? Troche podejrzane umiejętności, albo stara dobra śpiewka żeby temat pod dywan zamieść?
Fajna sprawa nam sie z tego zrobi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W moim przypadku też TV padł bardzo szybko, a gwarancja/reklamacja to tylko na papierze
Pozdrawiam
Darek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem czy coś wskurałeś mam trochę wyższy model 9505 i ten sam problem przyjechał serwisant kurz w matrycy i gitara czyszczenie raz na gwarancję . Pytam jakie czyszczenie co to jest za firma napisałem do Sony zobaczymy co odpiszą jak nic ciekawego a myślę że tak się skończy , to nagrywam film z obrazu z komentarzem wrzucam na facebooka i pójdzie w cały świat tyle że napiszę po angielsku opis by rodzina w świecie nie musiała przepisywać . Szkoda że nie mam w Japonii nikogo ale pójdzie na całą Europe , Stany i Kanade
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zgadza się z tym postem, matryce nie są szczelne, u mnie pojawiły się czarne kropki bo mi jakiś insekt wszedł, nie rozumiem jak taka firma może nie przewidzieć takiego faktu i nie uszczelnić w jakis sposób. Tym bardziej że matryce led obecnej generacji praktycznie się nie grzeją, a nawet jakby to przecież można zapewnić jakaś wentylację ale w taki sposób by kurz czy insekty się nie dostały do środka. Zostałem w TV po gwarancji z plamami które łaskawie mi serwis wyczyści za 450 pln. OMIJAĆ SZEROKI ŁUKIEM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tu chyba jest miejsce na opinie dotyczące supportu Sony a nie telefonicznie czy jakimś formularzem, po to jest forum aby każdy mógł zobaczyć opinie i zdecydować czy kupić produkt danej firmy czy nie. Ja żałuję że nie poczytałem przed zakupem o moim TV Sony KD-55XF9005, teraz zostałem że złomem na ścianie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dalsza wojna z telewizorkiem oczywiście serwisowi zeszło dwa tygodnie by odebrać telewizor do czyszczenia matrycy , po kolejnym prawie tygodniu eureka (ta matryca jest klejona sprawa przekazana do decyzji Sony) . W Sony nikt nic nie wie status naprawy proszę sprawdzać w serwisie jakiś my f....... porażka staroć Sony wisi i gra szkoda że 15 lat temu się nie psuł bo jak bym miał takie problemy z serwisem to by bluraya , ampitunera oczywiście z firmy Sony i PS5 , nie było w mojej szafce ze sprzętem .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co oznacza że matryca jest klejona? Ja dostałem opinię wręcz przeciwną że matryca nie jest hermetyczna i że kurz i robactwa mogą się dostać pod matryce i to moja wina ...Daj znać co za model bo ciekawie się robi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wydając 5300 zł na nowy telewizor SONY byłem przekonany że otrzymam pełnowartościowy towar, taki jaki reklamują i promują. Niestety tak nie jest. Szczerze jest mi przykro i jestem zły że zaufałem firmie SONY i wierzyłem że są tego godni.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »