anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki router do EX725 ?

profile.country.en_PL.title
ania2507
Początkujący

Jaki router do EX725 ?

Witam,

Posiadam TV EX725, mam też adapter wi-fi od Sony.
Chciałabym podłączyć mój tv do internetu i tu moje pytanie :
jaki najlepszy jest router do tegoż podłączenia?
Posiadam komputer stacjonarny z wbudowanym modemem i osiedlową sieć internetową (łącze internet poprzed kabel wpięty do komputera).
Zastanawiam się nad routerami TP-Link'a. Tylko nie wiem czy mogę kupić router z wbudowanym modemem np. TP-Link TD-W8950ND czy raczej sam router i osobno jakiś modem ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

ania2507 bez urazy, ale sądzę, że nie dasz rady podłączyć sama routera i poprawnie go skonfigurować. Jeśli wcześniej tego nie robiłaś będzie Ci bardzo ciężko to zrobić samej.
Niestety znam to z autopsji, gdyż wszelakie sieci są dla mnie czarną magią, choć z komputerem jestem w stanie zrobić bardzo dużo.
Podłączenie routera z Neostrady z dołączoną płytą CD, która robi wszystko za Ciebie (dostawca routera+CD i internetu jest ten sam) to coś innego niż podłączenie routera innego producenta ze skromną płytą (router+CD jednej firmy, a internet od innego dostawcy).
Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z dostawcą internetu, wytłumaczysz mu co byś chciała osiągnąć i on z pewnością powinien dobrać odpowiedni sprzęt dla Ciebie. Skonfiguruje go i będziesz miała w 100% dobrze zrobione. Takie moje skromne zdanie, za które pewnie zostanę zlinczowany za chwilę :c20. Nie wszystko da się zrobić przez internet.

Pozdrawiam Stubb
spolDon1fhkbr
Początkujący

ania2507 napisał(a):

D-LINK DIR 600 i D-LINK DIR 615.

DIR 615 to wyższy model z prawie pełnym N. 600 to N Light więc raczej z tych budżetowych.

Czasem pozornie może Ci się udać samej to podłączyć (routery są fabrycznie skonfigurowane), ale np. zabezpieczania nie będą włączone i Twoi sąsiedzi będą mieli internet za darmo i pewnie co najmniej Twoje multimedia jak na tacy.