Podziel się wrażeniami!
Cześć,
czy jest możliwość wyłączenia w Bravia EX720 komunikatów dotyczących podłączonych urządzeń pod porty USB.
Do telewizora mam podpięty moduł WiFi oraz Pendrive, niestety przy każdym uruchomieniu telewizora pojawiają się dwa komunikaty, jeden informuje nas o podłączonych urządzeniach USB a drugi o sposobie odłączania urządzeń USB. Jest to o tyle męczące, że sam telewizor również potrzebuje trochę czasu na rozruch i czas oczekiwania na jego gotowość wydłuża się.
Błagam, tylko nie piszcie bym odłączał sprzęt od USB i dopiero włączał telewizor
dziękować
Musisz odłączyć USB a następnie będziesz mógł bez obaw włączyć telewizor :smileyhappy:.
A tak poważnie nie słyszałem nigdy o takiej opcji wyłączania komunikatów systemowych.
Dwa wyjścia niestety obydwa Cię nie usatysfakcjonują:
1. odłączaj USB, co jest męczące, bo trzeba się pofatygować i wstać do TV.
2. zamykaj oczy gdy pojawia się komunikat i będziesz musiał jakoś to przeboleć .
Niestety nie ma tu recepty o którą prosisz czyli jest USB i nie ma komunikatu. To taka transakcja wiązana .
Dzięki za odpowiedź.
Przed zadaniem pytania na forum, dość szczegółowo przeglądałem menu TV, miałem jednak nadzieję, że coś przeoczyłem
Nic to, będę wychodzić do kuchni by nastawić wodę na kawę czy herbatę, jak wrócę, telewizor będzie w pełnej gotowości do pracy
pozdrawiam
Zawsze to jakieś wyjście :smileyhappy:.
Mam nadzieję, że ktoś z Sony przegląda to forum i będą właśnie takie poprawki wcielane do nowych aktualizacji. Dobrze byłoby mieć taki wpływ na wygląd interface'u naszego TV. Ale jak to zawsze bywa, Tobie to przeszkadza, a 100 innym osobą pomaga.