anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40 EX720 a 40 NX720

oldguest
Początkujący

40 EX720 a 40 NX720

Witam.Obecnie posiadam telewizor 37EX500 i jestem z niego zadowolony.Planowałem zakup 40NX720,ale w Media Markt pojawiła się wyprzedaż modelu 40EX720 w przystępnej cenie.Czy polecacie zakup w MM?Bardziej jednak jestem zdecydowany na NX720 głównie na jego monolityczny wygląd i brak ramki.Czy są jeszcze jakieś znaczące różnice między tymi modelami?Czy ten model wart jest ceny ponad 4 000 PLN ,czy jednak może lepiej kupić tańszy EX720.Dodam że głównie odbiór CP HD i filmy BD.Dziękuję za odpowiedzi.

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Witaj ..
ja osobiście skłaniałbym się pod zakup 40NX720.
Pomijam już kwestie wyglądu (brak ramki wygląda świetnie, a jak dodasz do tego jeszcze podstawę Monolithic z głośnikiem niskotonowym, subwooferem i głośniczkami wysokotonowymi :thumbsup: - rules)
Dużym plusem jest wbudowana sieć Wi-Fi i panel OptiContrast. Sam wiesz jak denerwujące są odbijające się od ekranu promienie. Daje to "lepszy kontrast" i wyświetlanie czerni na TV.

Jednak decyzja należy do Ciebie i jak to zawsze bywa - do Twojego portfela.

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

NX720 będzie lepszym wyborem. Powody wymienił już stubb. Mogę doradzić byś zastanowił się nad 46 calowym modelem, w którym to jest już Dynamic Edge Led - czyli podświetlenie krawędziowe LED z lokalnym wygaszeniem.

oldguest
Początkujący

Zdecyduję się chyba jednak na NX720.Posiadam kino HTSF100.W takim przypadku czy jest sens dokupywania monolitycznej podstawy?Czy tą podstawę łączy się z telewizorem kablem HDMI?

stubbs.
Użytkownik

Tak, podstawę łączy się z TV poprzez złącze HDMI z funkcją ARC (zwrotny kanał przesyłania dźwięku). Po podłączeniu w telewizorze włączasz opcję „Sterowanie przez HDMI”. Następnie na pilocie naciskasz „Options”, wybierasz „Głośnik” i wskazujesz „System Audio”. Wtedy wszystko powinno działać.

Pozdrawiam Stubb
oldguest
Początkujący

A jeśli mam podłączony amplituner HTSF100?Czy oba zestawy będą ze sobą współgrać,czy będzie trzeba wybrać w opcjach jeden z dwóch systemów audio?

stubbs.
Użytkownik

Niestety na chwilę obecną będzie trzeba wybierać pomiędzy zestawem kina domowego które masz a podstawą. Może w niedługiej przyszłości, w kolejnej odsłonie oprogramowania, Sony pokusi się o tą trzecią opcję, czyli i kino domowe i podstawa grająca :). Wydaje mi się, że jeden zestaw głośników przeszkadzałby drugiemu - zniekształcał dźwięk.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Dodam tylko, że trzeba będzie wybierać poprzez fizyczne wyjęcie jednego z kabli HDMI.