Podziel się wrażeniami!
Co sądzicie o tej książce:
Scott Kelby - "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VI"
Zastanawiałem się jeszcze nad "system 7 punktów Scotta Kelby"......ale już raczej trudno dostępna...
Mam obie.
Obie są drogie, ale warto.
Z drugiej jednak strony, lepiej (tak mi się wydaje) kupić jakąś książkę, dzięki której będziesz robił zdjęcia które nie będą wymagać czarów w fotoszopie.
Szczególnie polecam:
„Fotografia Prasowa”- Kenneth Kobre.
„Uchwycić Moment”-Joe McNally.
„Z pamiętnika lampy błyskowej”-również Joe McNally.
andrewpl napisał(a):
Co sądzicie o tej książce:
Scott Kelby - "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VI"
Zastanawiałem się jeszcze nad "system 7 punktów Scotta Kelby"......ale już raczej trudno dostępna...
photomusic napisał(a):
Mam obie.
polecam tę radę - wyjdzie wszystkim na dobre :smileythumbsup:photomusic napisał(a):
zdjęcia które nie będą wymagać czarów w fotoszopie.
Wiemy wszyscy doskonale,że w każdym zdjęciu znajdzie się coś ,co można poprawić i dzięki programom typu PS, pomóc sobie w realizowaniu naszej kreatywności. I właśnie do tego potrzebne są różne poradniki itp.
Oczywiście wiedza o fotografii i doświadczenie są niezbędne,gdyż PS może "jedynie" pomóc w "wyciągnięciu" z naszych fotek tego "coś,czegoś..." .
Dlatego ,jako mocno początkujący człowiek,który dopiero zaczyna przygodę z fotografią, uważam, iż wszelkie materiały dydaktyczne są niezbędne ........pod każdą postacią...i właśnie dlatego mam zamiar zawracać Wam głowę moimi pytaniami.
O.
I tyle.
A co.
andrewpl napisał(a):
...że w każdym zdjęciu znajdzie się coś ,co można poprawić...
Mógłbyś bardziej rozwinąć myśl o książkach (technikach)Scotta Kelby ?