- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jak zrobić takie zdjęcie?
Nie wiem czy mogę umieszczać tu zdjęcia z innych stron, ale jak nie, to wstawię link. A pytanie jak w temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lajam napisał(a):
Tyle że rzadko za pomocą obiektywu uzyskasz 6 ramienne gwiazdki
W większości wychodzi ich troszkę więcej (tych ramion) i czasem trzeba przymknąć więcej niż tylko do F11.
W tym zdjęciu raczej na pewno użyto filtra gwiazdkowego.
Niekoniecznie użyto filtra.
Tokina 20-35/3,5-4,5 przymknięta trochę daje podobne 6 ramienne gwiazdki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
http://img114.imageshack.us/my.php?image=zamekwy0.jpg
zdjecie te robilem jakies 2lata temu, bez filtru gwiazdkowego, kwestia ustawienia przeslony i czasu naswietlania. obiektyw slaby bodajrze cosina, jedynie moge powiedziec ze do tego typu zdjec najlepsza przeslona od f10 do f16, oczywiscie statyw, wezyk(albo autowyzwalanie) pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Moje jest o wiele gorszej jakości, ale również robione bez filtru, regulując samą przysłoną. Miałem gdzieś zdjęcie panoramy warszawy robione z hotelu Westin, jak znajdę to wrzucę. Też skubane, ładnie wyszły (zdjęcie nie moje) i też robione bez filtru... A z filtrem, na pewno jest o wiele ładniej i przede wszystkim prościej..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja robiłem zdjątka nocą na początku mojej zabawy w foto. Powinienem jeszcze pokombinować z WB a te gwiazdki same powstały z kita sony 18-70. Dane w Exifie.
Pozdrowionka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cylin, to w Wielkiej Brytanii gdzieś? Przyjemny obrazek
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Znajomy napisał(a):
Moje jest o wiele gorszej jakości, ale również robione bez filtru, regulując samą przysłoną. Miałem gdzieś zdjęcie panoramy warszawy robione z hotelu Westin, jak znajdę to wrzucę. Też skubane, ładnie wyszły (zdjęcie nie moje) i też robione bez filtru... A z filtrem, na pewno jest o wiele ładniej i przede wszystkim prościej..
Ładni Ci te gwiazdki wyszły, ale mogłeś troszkę mniejsze ISO dać, są widoczne szumy. To było robione kitowym szkiełkiem? Ten 55-200?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Tadeuszu dokładnie w Irlandii To było robione kitem 18-70. To był chyba drugi dzień kiedy trzymałem swoją 300 w rękach. Po lewej widać "duszka" samochodu bo się skurczybyk zatrzymał. Można też było trochę ochłodzić barwy WB tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cylin napisał(a):
Witam. Tadeuszu dokładnie w Irlandii
To było robione kitem 18-70. To był chyba drugi dzień kiedy trzymałem swoją 300 w rękach. Po lewej widać "duszka" samochodu bo się skurczybyk zatrzymał. Można też było trochę ochłodzić barwy WB tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Nie, IMO nie. Taka temperatura barw jest OK. Dobrze, jak takie nocne/miejskie zdjęcie jest trochę cieplejsze. Daje taki fajny klimacik
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Druga sprawa że tu w Irlandii są tylko lampy sodowe więc pomarańcz rządzi A przy okazji czy wie ktoś z Was gdzie można dobrze doczytać o technice robienia zdjęć na czarnym tle?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Skoro podoba Ci się Tadeuszu to tu jest druga strona.