anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ile aparatów?

Agika-----
Początkujący

Ile aparatów?

Mam pytanie do tych, którzy zajmują się fotografią zawodowo (dokładniej ślubnych fotografów). Ile aparatów zabieracie np na uroczystość? Przyznam iż jest to bardzo odpowiedzialne zajęcie i ciekawa jestem z iloma aparatami pracujecie. Z góry dziękuję za informację.

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mitech napisał(a):

Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego :nauseated_face:

Mi się jedna A700 zawiesiła...miałem zapiętą Sigmę 15/2.8 z wadliwym mechanizmem przysłony (zacinał się) i....coś nie tak poszło i aparat przestał reagować na jakiekolwiek przyciski. Było to na ślubie mojego przyjaciela, na szczęście na szyi wisiała druga 700-ka z zapiętym 16-105 więc tylko przełożyłem lampę i po kłopocie :)

Na szczęście zawiesiła się w niezbyt ważnym momencie (tańce), a nie podczas ceremonii :smileyhappy:

profile.country.pl_PL.title
mitech
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

mitech napisał(a):

Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego :nauseated_face:

Mi się jedna A700 zawiesiła...miałem zapiętą Sigmę 15/2.8 z wadliwym mechanizmem przysłony (zacinał się) i....coś nie tak poszło i aparat przestał reagować na jakiekolwiek przyciski. Było to na ślubie mojego przyjaciela, na szczęście na szyi wisiała druga 700-ka z zapiętym 16-105 więc tylko przełożyłem lampę i po kłopocie :)

Na szczęście zawiesiła się w niezbyt ważnym momencie (tańce), a nie podczas ceremonii :slight_smile:

No jak widać ,wcześniej dwa razy Canon dał ciała u Lajama Sigma kundel jeden :c34
Znaczy się nasze aparaty są :c21 :smileymrgreen:

wratislavian
Początkujący

kris napisał(a):

minimum 2, przy czym trzeci jeśli jest szansa, to leży w aucie. Tak na wszelki wypadek.

pamiętam jak mnie przekonywałeś w gołuchowie, że jedno body i zmienianie obiektywów jest lepsze od dwóch bodych:>

ja coś nie dowierzałem:)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

wratislavian napisał(a):

pamiętam jak mnie przekonywałeś w gołuchowie, że jedno body i zmienianie obiektywów jest lepsze od dwóch bodych:>

a gdzie ja napisałem, że robię ciągle dwoma naraz :c7
nadal robię na jednym body (a drugie jest w torbie) i póki jest problem z paskami i dyndającym aparatem, to tak będę robić. Są krytyczne sytuacje, że muszę wybrać :zoom i jedno body, czy stałki i dwa body - wtedy zależnie od sytuacji wybieram lepsze rozwiązanie.
Nie mniej jednak zainwestuję w specjalny pasek na drugie body - zobaczymy czy da radę z tego korzystać :c20