Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry
Trzy lata temu zakupiłem w Katowicach amplituner Str dn860 , do dnia wczorajszego nie było z nim większych problemów.
Jedyne czego mi brakowało to braku możliwości podłączenia go do internetu, wczoraj postawiłem go podłączyć.
Niestety amplituner nie widzi sieci. Tzn ustawienia sieci są nie aktywne. Wyczytałem w manualu że reset może pomóc.
Zresetowałem [5sec power] no i się zaczęło , amp się czyści od wczoraj od 17 , na wyświetlaczu komunikat \clearing\
Na infolinii skierowano mnie do serwisu warszawa lub poznan.Diagnoza przez telefon - płyta uszkodzona - wymiana 900 zł + usługa i kurier .
Serio trzeba po trzech latach wydawać 1200zł żeby działał ? .....
Może ktoś pomóc ?
Witam,
trudno na odległość zdiagnozować, co się dzieje ze sprzętem. W serwisie, z którym się kontaktowałeś podali jedną z prawdopodobnych przyczyn, z których wynika awaria oraz koszt naprawy. Jednak najlepiej, gdyby serwisany obejrzał sprzęt na żywo, wtedy będzie w stanie podać pełną diagnozę oraz koszt naprawy.
Pozdrawiam
Odpowiedz serwisu
"Witam,
Uszkodzona płyta główna, koszt jej wymiany 1041 zł brutto plus transport.
Poproszę o decyzję"
Czyli reasumując - koszt zakupu 1800zł , czas działania dokładnie 27miesiecy - w dodatku sprzętu używałem w weekendy w tygodniu praca 8-18
Sony ? - nie dziękuje , zdecydowanie nie.
Odradzam zakupu produktów marki sony, od dziś w marketach niezdecydowanym klientom też będę odradzał .