Podziel się wrażeniami!
Witam
Zamierzamy kupić kino domowe BDV-E870. Zanim kupimy chcemy się dowiedzieć:
Czy do wejścia audio optycznego w tym urządzeniu można podłączyć co innego niż telewizor np.cyfrowy dekoder sat.?
Będą 3 urządzenia:
Dekoder satelitarny (Polsat) Echostar DVR-7400 HD
Telewizor Sony KDL-40W5500
Komputer PC
Jak zrobić by te wszystkie urządzenia podłączyć do tego zestawu bez przełączania wtyczek?
W PC mam kartę dźwiękową 5.1 ale wyjścia są analogowe. Myślałem by w komputerze wymienić kartę dźwiękową na z wyjściem optycznym.
Czy uzyskam dźwięk z TV w tym kinie gdy te urządzenia będą połączone tylko kablem HDMI? Czy będzie dźwięk będzie stratny?
Czy jak TV będzie odpowiednio połączony z tym zestawem kina a do TV będzie podłączony dekoder sat. to uzyskam odpowiednią jakość dźwięku bez podłączania bezpośrednio dekoder-kino?
(Czyli dźwięk z dekodera za pośrednictwem TV)
Edytowano 16.11.2010
zmieniony tytuł tematu
Zimny.
piotrdy napisał(a):
Czy uzyskam dźwięk z TV w tym kinie gdy te urządzenia będą połączone tylko kablem HDMI?
piotrdy napisał(a):
Czy jak TV będzie odpowiednio połączony z tym zestawem kina a do TV będzie podłączony dekoder sat. to uzyskam odpowiednią jakość dźwięku bez podłączania bezpośrednio dekoder-kino?
piotrdy napisał(a):
W PC mam kartę dźwiękową 5.1 ale wyjścia są analogowe. Myślałem by w komputerze wymienić kartę dźwiękową na z wyjściem optycznym.