anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kino Domowe BDV-N7200 - dźwięk 5.1

profile.country.PL.title
Richiger-66.
Użytkownik

Kino Domowe BDV-N7200 - dźwięk 5.1

Witam,

ostatnio podczas oglądania filmu z pliku zgranego na dysk zauważyłem, że podczas odtwarzania dźwięku 5.1 z polskim lektorem, jego głos zamiast wychodzić jedynie z głośnika centralnego, to jest emitowany z głośnika centralnego i głośnika lewego. W prawym głośniku lektora nie słychać. Włożyłem więc do zestawu film DVD oryginalny i uruchomiłem dźwięk 5.1 z polskim lektorem, by sprawdzić jak jest. Sytuacja jest analogiczna. Wiem, że w moim poprzednim zestawie kina domowego dźwięk lektora był jedynie słyszalny w głośniku centralnym, a w głośniku lewym i prawym był słyszalny dźwięk ścieżki oryginalnej. Moje pytanie więc brzmi: jak być powinno w BDV-N7200, bo moim zdaniem mój obecny zestaw odtwarza dźwięk niepoprawnie.

Aha zapomniałem dodać, że podczas autokalibracji głośników, dźwięki są odtwarzane prawidłowo w każdym z głośników. Jednak obawaim się czy aby ten tryb nie działa podobnie, jak tryb football, czyli sztucznie i jakby był wgrany w zestaw z jakiejś gierki. Proszę o pomoc i odpowiedź zwłaszcza osoby posiadające ten zestaw. Mam jeszcze nadzieję, że to jakiś problem z ustawieniami, a nie usterka sprzętu.

Pozdrawiam,
Ryszard Ka
10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
remolmar
Poszukiwacz

Witam Panowie,

od kilku dni jestem uzytkownikiem BDV-n9200WL i ten problem z lektorem słyszlanym w lewym głośniku ( i centralnym ) tez tu się pojawia. Zrobiłem restart do ustawień fabrycznych i wszystko zagrało tak jak powinno. ............ale jest jedna sprawa....... po ponownej kalibracji głośników za pomocą dołączonego mikrofonu znowu było słychać z lewego głośnika lektora !!! Problem pojawia sie przy ustawieni na Clearaudio+ czy sound field żadnych różnic, dts itd. Sprawdźcie jak jest u Was.

Raz po resecie ustawień lektora słyszałem zamiast w lewym to w prawym. uhm ..........!!! trochę to irytujące a jak robię test to wszystko wypada pomyślnie przy testowaniu głośników.

pozdrawiam

Remi