Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem posiadaczem kina dom. BVD-E870 (od czwartku) oraz tel. KDL-46HX700. Działa fajnie, wreszcie mam efekty prawie jak w kinie. Mam jednak kilka pytań:
1. kino jest połączone z telewizorem kablem HDMI. Czy trzeba jeszcze zastosowac kabel cyfrowy video?
2. kiedy wybieram HOME w kinie to na wyświetlaczy jest "home" ale telewizor musze recznie przestawić na HDMI 1 (do tego gniazdka jest podłaczony kino) i wtedy mam dostęp do menu kina. Tak ma być?
3. kiedy uruchamiam kino i telewizor (albo pilotem tv albo kina) to zasze:
a) telewizor się uruchamia, pokazuje się po chwili obraz ale bez dźwieku
b) w tym czasie kino szuka płyty, każe czekać, radosnie stwierdza, iz płyty brak, przełącza się na TV i teraz pojawia sie głos w telewizorze. To normalne, ze zawsze będzie zaczynał od szukania płyty
4. i jeszcze jedno. Oglądam film z bd - działa one play touch - kończę oglądanie. Zestaw przełacza sie na TV w telewizorze a nie na HDMI 4 (połączenie tel. z dekoderem "n"). Musze z pilota tel. wybrać HDMI 4 ręcznie. To jest prawidłowe?
Pozdrawiam
1. Przy tym zestawie wystarczy bardzo dobry kabel HDMI 1,3 a lepiej 1,4
2. Kino domowe po włożeniu płyty samo powinno przestawić telewizor na oglądanie z kina (jeśli oba urządzenia mają Bravia Sync włączone).
3. Po uruchomieniu samego telewizora (jak w TV jest ustawiony system audio) kino domowe samo powinno się uruchomić i nie powinno już sprawdzać płyty.
4. Przełączenie na dekoder satelitarny na chwilę obecną zawsze musi być wykonane ręcznie. Kino samo się powinno przestawić wtedy na wejście TV.
Przy okazji zapoznaj się z tym Support BDV-E870 i BDV-E370.