Podziel się wrażeniami!
Zakupiłem soundbar HT-CT380, soundbar nie może się połączyć z subwooferem czasem i godzinę, a po połączeniu nagminnie je gubi, postepowanie wg instrukcji, resetowanie zestawu nic nie pomaga, sieci WiFi powyłączane, subwoofer znajduje się 40cm pod soundbarem i telewizrem KDL 42w805b, miał ktos podobny problem?? istnieje jakies rozwiazanie czy tylko i wyłącznie serwis zestawu audio? podłączony jest kablem optycznym ale to chyba nie ma znaczenia, gdyż soundbar łączy sie bezprzewodowo z subwooferem... czasem jak załapie połączenie to sub działa kilka godzin ok...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witamy ponownie,
w tej sytuacji sugerujemy zgłoszenie sprawy do serwisu Sony.
Pozdrawiamy
Witamy,
o pomoc w zdiagnozowaniu problemów poprosimy kolegów z działu technicznego i wrócimy możliwie jak najszybciej.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Witamy ponownie,
w tej sytuacji sugerujemy zgłoszenie sprawy do serwisu Sony.
Pozdrawiamy
Zgłoszone, będzie serwisowane
I jak działa po serwisie? Ja mam ten sam problem tylko że z ct390 😕
Jednoczesna prośba do Sony, sub przynajmniej 3 razy w tygodniu rozłącza się z listwą i aby połączenie wróciło trzeba wyłączyć zasilanie dwukrotnie. Uaktywniłem secure link ale problem pozostał. Proszę o pomoc
Niestety odpowiedzi nie ma, czasem gra ok pół dnia a czasem tylko na sekunde subek działa, było 2x w serwisie, odpowiedz zawsze ta sama: sprawny, więcej szmelcu bezprzewodowrgo nie kupię, teraz mam kino domowe na kablach, i przestrzegam wszystkich przed zakupem takiego chłamu bezprzewodowego